čtvrtek 17. května 2012

BONJOUR MESDAMES ET MESSIEURS,

Dnes pro Vás máme opravdu krásnou, lahodnou a výhodnou nabídku. (I kdybych před každé použité přídavné jméno připsala MEGA, tak by to pořád bylo málo výstižné... :-)


V úterý 15. 5. jsme měli degustaci vybraných francouzských vín z rodinných vinařství čtyř kamarádů, která nám zde prezentoval náš francouzský kamarád s krásným vinařským jménem: Sylván. Měli jsme tak možnost ochutnat krásná vína z Languedocu z vinařství: Domaine de BachelleryDomaine Piquemal a Domaine La Bouysse, a dokonce i z Bordeaux z vinařství Edouarda Sabourina.


Se všemi vinaři jsme se osobně seznámili letos v březnu a jejich nabídka vín nás zaujala. V nadšení jsme propukli, když jsme se navíc dozvěděli o jejich úžasných cenách. Rozhodli jsme se, že Vám tato vína nabídneme k PŘEDOBJEDNÁVCE (do 25. 5.). Díky tomu, že všechny Vaše objednávky zkoncentrujeme, snížíme podíl dopravních nákladů na ceně lahve, a můžeme Vám tato vína nabídnout již od 149 Kč za lahev.

Všechna vína k předobjednávce naleznete na adrese: www.vino-klub.cz/flache-selection.

Systém předobjednávek je takový, že do pátku 25. 5. do 12:00 hod budeme sbírat všechny Vaše objednávky, ať už sestavených z jednotlivých lahví dle Vašeho výběru nebo výhodnější odhlasované a předvybrané kolekce šesti vín nazvané: Vína na francouzskou party.  Následně vína u vinařů objednáme a přivezeme, což bude trvat cca 10 pracovních dnů. To znamená, že Vám vína začneme doručovat cca od 8. června. Vzhledem k tomuto logickému logistickému zdržení Vás prosíme, abyste si do objednávek nepřidávali jiná vína, jejichž doručování by se díky této předobjednávce zdrželo.

Kolekci VÍNA NA FRANCOUZSKOU PARTY za 1299 Kč (místo 1414 Kč)
jsme Vám sestavili ve spolupráci s účastníky naší úterní degustace, kteří prezentovaným vínům přiřazovali body (5 bylo nejvíc, jako hvězdiček). Jsem spokojená, že se mi tam dostali všichni moji favorité napříč vinařstvími :-)

Těšte se na Sauvignon z Bachellery, který byl jedním z nejpopulárnějších bílých vín degustace. Je pěkně svěží, s tóny bílých broskví, což mu v chuti dělá plnější tělo. Ideální pití léta. Mým favoritem byl již od začátku suchý Muškát - Muscat sec z Piquemal. Je to aromatické, kořenité, ale suché víno, které neunudí a výborně se hodí třeba ke chřestovým specialitám. Vinařství Piquemal sídlí u města Rivesaltes, což je taková francouzská muškátová Mecca. Netradiční a málo viděnou odrůdou u nás je Viognier z vinařství La Bouysse. Jsem ráda, že se do kolekce probojoval, je to takové svěží víno s vůní grapefruitů a chutí broskví. Navíc je vyrobeno z BIO hroznů. Dobře se snoubí se sýry.

Z červených zde máme vybrané jedno languedocké z vinařství Piquemal - Le Chant des Freres 2009 AOP, které je vyrobeno ze tří třetinových částí typických jihofrancouzských odrůd Grenache, Syrah a Carignan. Interně ho přezdíváme "guláš" a ucítíte v něm vůni marinovaného masa a koření. Toto víno bylo nejobjednávanějším vínem celé degustace, překvapivě to nebylo bílé, možná i díky tomu, že má pětiletý archivační potenciál.

A nyní se, tramtadadá, konečně dostáváme na Bordeaux. Do krabice se nominovala dvě červená, i když jsme ochutnávku zahajovali svěžím bílým Bordeaux - Chateau Moulin de Carreyre - Blanc - AOC Graves 2011. Vybraná červená byla také mými favority, až je ochutnáte, zjistíte proč :-) Kromě jiných faktorů je zde neuvěřitelný poměr cena/výkon. Excellence IX 2008 je víno z Cotes de Blaye, na kterém se podílelo 9 vinařů z této oblasti ve snaze ji zviditelnit. To se jim mimochodem dost daří, protože víno sbírá jednu mezinárodní medaili za druhou. Vyzkoušet můžete i nabízený (a prý i lepší) ročník 2009

Posledním červeným je sametové červené s vůní kávy, čokolády a tabáku a velmi koncetrovanou chutí - Clos des Demoiselles - AOC Listrac Médoc 2009. Kromě toho, že nádherně voní, i nádherně vypadá (je laděno do lila barev). Řekla bych, že to je takové ideální dámské pití (pro Demoiselles :-), ale objednalo si ho překvapivě i hodně pánů, kteří tam cítili spíše uzené a kouř.

Toliko tedy k našemu výhodnému francouzskému výběru, ale připomínám, že si k této výhodné kolekci můžete přidat i další vína z naší předobjednávkové nabídky na adrese: www.vino-klub.cz/flache-selection.


Všechna vína se nám do krabice bohužel nevešla. Normálně se tam vejde jen šest sedmiček, ale z těch, kteří si předobjednají tato francouzská vína dnes a zítra (tedy do 18.5. včetně) vylosujeme 10 zákazníků, kterým tam přihodíme něco navíc - další lahev ZDARMA! A vězte, že bude krabice s těmito víny vážit více než 1,4 kg ;-)

Pokud už teď dokážete myslet na Vánoce, tak doporučuji takto výhodně a včas zakoupit červené Bordeaux Chateau Croix des Rouzes - AOC Pomerol 2007, které bude za cenu 699 Kč úžasným dárkem pro každého chlapa. Vyznačuje se animálními tóny a výraznější tříslovinkou. Pro dámy bych spíše volila čoko-kávičkové "dámičky": Clos des Demoiselles 2009 - AOC Listrac Medoc.




Žádné komentáře: