středa 9. května 2012


NOVÁ VÍNA VOC ZNOJMO: Nejlepší Rýňáky, Veltlíny a Sauvignony 


Pokud jste se včera osobně neúčastnili Festivalu vína VOC Znojmo, můžete být mezi prvními lidmi v republice, kteří ochutnají ty nejlepší Rýňáky, Veltlíny a Sauvignony. Jsou to vybraná vína, která jsou schválená komisí v rámci našeho prvního apelačního systému - VOC Znojmo. Tato vína jsou ceněna zejména pro svou odrůdovou typičnost a výrazné aroma. 

Vzhledem k tomu, že se jedná už o 4. ročník vín pod tímto označením a že jsou tato vína vždy vyhledávaným artiklem, nebudu se zde více o systému VOC rozepisovat. Detaily se dozvíte v textu naší kolekce. 

Vrátím se k samotným vínům, protože jsme se na ně dlouho těšili. Loňský složitý a kvantitativně omezený ročník byl velmi rychle vyprodán, takže jsme rádi, že Vám nová VOC můžeme nabídnout hned den po jejich odtajnění na znojemském Festivalu.
Kolekce Best of... VOC ZNOJMO 2011

Kolekce obsahuje 3 Rýňáky, 2 Veltlíny a 1 Sauvignon od 5 vinařů. Letos mi totiž přijdou znojemské Rýňáky plnější a meruňkovější a Veltlíny voňavější a kořenitější. Sauvignony se budou muset ještě chvilku odležet, aby se plně otevřely.

Kromě vín Vám dobře známých výrobců: odJirky Horta, z Lahoferu a od Špalků, Vám v této ultraznojemské kolekci představujeme i naše dva nováčky: vinařství Kořínek z Hnanic a vinařství Waldberg z Vrbovce. Obě vinařství jsme si vyhlídli už začátkem roku a to jsme ještě netušili, jak dobře se jim v rámci VOC povede. Kořínkům prošlo 5 ze 6 přihlášených vín a Waldbergu prošla 2 vína - Veltlín a Sauvignon, ale k porovnání mají výjimečně i vína ročníku 2010, která už ostatní vyprodali.




Právě Kořínkům se podařil husarský kousek, a to uspět s čistým kontem u VOC komise. Jejich Rýňák dostal 13 : 0 hlasů "PRO", byl tak jednomyslně schválen pro značku VOC Znojmo a stal se nejlepším Rýňákem jarního kola VOC Znojmo 2011 (viz místní noviny). 



V nabídce máme celkem 14 schválených vín apelace VOC Znojmo ročníku 2011 z celkem 5 vinařství. Do kolekce BEST OF.... VOC ZNOJMO 2011 jsme zařadili ta, která nás nejvíce oslovila. Vás jistě osloví také a to nejen samotná vína, ale i příznivější cena kolekce. Koupíte ji jen za 1099 Kč místo běžné ceny šesti vín 1193 Kč.


V kolekci BEST OF... VOC ZNOJMO 2011 najdete Hortův mangový Veltlín, pepřnatý Veltlín wachauského typu z Waldbergu, tři krásné meruňkové Rýňáky - nejlepší (jednomyslně schválený) a trochu eukalyptový Rýňák od Kořínků, hluboký a marmeládový z Lahoferu a nabušený šťavnatý Rýňák od Špalků. Kolekci doplňuje černorybízový Sauvignon z Lahoferu.



Všechna vína apelace VOC ZNOJMO v naší nabídce:

ŠPALEK
 - pozor, nová etiketa!
Ryzlink rýnský 2011

KOŘÍNEK
 - pozor, nový vinař u nás:
Veltlínské zelené 2011
Ryzlink rýnský 2011 - šarže 20 - nejlépe hodnocený Rýňák VOC
Ryzlink rýnský 2011 - šarže 19
Sauvignon 2011 - šarže 1
Sauvignon 2011 - šarže 2

WALDBERG
 - nová VOC vína u nás:o vína
Veltlínské zelené 2011
Sauvignon 2011
Veltlínské zelené 2010 - v Salonu vín ČR
Ryzlink rýnský 2010


KLUB-VÍNO-KLUB  -  OTEVŘEN ( Benediktská 3, Praha 1 )

Tento týden budeme ochutnávat mimo jiné hlavně vína z apelace VOC ZNOJMO 2011. Těšíme se na Vás v pracovní dny mezi 9 - 21 hod. Od 9 - 14 budeme mít otevřeno hlavně pro osobní odběry, ale pokud budete chtít, tak Vám dáme i ochutnat.






Žádné komentáře: