čtvrtek 3. května 2012

CHŘEST (ČESKÝ) A VÍNO (OD VÍNO-KLUBU) K NĚMU

možná jste ještě ani pořádně nezačali s jarní očistou a už je tady léto. Aktuálně jsme Vám připravili Krabici poslední očistné záchrany.
Best for... CHŘEST  za 1299 Kč.

Pokud někdy, jako já stále, přemýšlíte o pozitivním vlivu vína na zdraví, možná Vás napadlo, že by Vám mohl ve víně obsažený vinný kámen trochu zanášet vaše vnitřní trubky. Pivní trubky taky občas potřebují propláchnout. Osobně se tomu směju a říkám o sobě, že se vínem fosilizuju. Ale nyní pro Vás máme jedinečnou krabici na propláchnutí vašich trubek. Nejlepší je totiž chřest s vínem. Funguje to tak, že svěží kyselinka v našem jarním výběru (Best for... CHŘEST) případné sedimenty v trubkách naleptá (takový somatický antikalk) a chřest je pak vezme s sebou... ven... :) O ultrapozitivních účincích chřestu na Vaše potrubí se píše například zde, krásný článek o specifiku nezaměnitelného postchřestového zápachu najdete zde

Toto je široko daleko nejchutnější očistná kůra, jakou si můžete dopřát. Jen ji srovnejte například s očistným skákáním do kopřiv nebo třídenním se proléváním olejem.
A navíc (tyto informace mám díky tomu, že moje žena studovala Homeopatickou akademii) Vám můžu napsat další důležitou a s vínem související zprávu. Pokud jste se snad obávali, že někdy je té každodenní dávky kyselinky vinné až příliš, tak chřest je superzásaditou potravinou. Obsahuje navíc vitaminy A, C, K, i všechna B, kyselinu niacinovou, spoustu vlákniny a má skvělý poměr vápníku k magnésiu 2:1, spoustu anti-oxidantů (v akademii diskutovali léčebné účinky chřestu např. při kyselosti krve při rakovině)

Tuto skvělou plodinu, která tak prospívá tělu a tak skvěle se snoubí s vínem, jsme vám v Čechách vynašli na asi jediné farmě, která se její produkcí zabývá. A zajistili jsme ji pro vás. Ach jo, všude okolo mají "Spargel Zeit" a my musíme hledat a osvětovat a jíst chřesty ze supermarketů, které se k nám vozí ze Slovenska a Řecka...
Dovozové chřesty jsou často na cestě až 3 dny, a to nemluvím o tom, jak dlouho čekají na vložení do Vašeho košíku. Můžete si být jisti, že náš chřest bude na Vašem stole rychleji. Budeme totiž koncentrovat objednávky do středy 9.5. do 9:00 hod. Ve čtvrtek chřest dostaneme a vyexpedujeme a v pátek 11.5. jej budete mít všichni na stole i s našimi vínečky. (s naším pěstitelem chřestu sousedíme sklady, což jsme zjistili až po dnešní důkladné rešerši možných dodavatelů chřestu).
Podle zájmu akci následně případně zopakujeme. Svoje svazečky chřestu si prosím vybírejte na adrese: www.vino-klub.cz.
Abychom nebásnili pouze o chřestu, představím Vám nyní i vybraná vína, která se k této královské zelenině nejlépe hodí.
Nejjasnějším vínem kolekce je víno ke chřestu přímo stvořené: ASPARAGUS - cuvée odrůd Veltlínské zelené a Sauvignon blanc - z Nového Vinařství. Dalšími obvyklými chřestovými víny jsou svěží Veltlíny - jeden klasický rakouský od Neustiftera - nový VELTINER DAC 2011 a druhý znojemský VZ 2010 z Arte Vini. Druhou typickou chřestouvou odrůdou (viz cuvée Asparagus) je svěží SAUVIGNON 2011 z Révy Rakvice, který jsme si moc oblíbili nejen my, ale i účastníci pochodu Vinařská stezka 2012. 
Skvělou zprávou je, že nám konečně dorazil ČERSTVÝ PICPOUL 2011, o kterém vinařka Claude říká, že je to vůbec nejlepší jihofrancouzské víno ke chřestu, zejména když jej doplníte rybím masem nebo plody moře, které předtím lehce zakápnete limetkou. Možná trochu neobvyklým chřestovým vínem, i když jsme o něm již loni kázali, je v našich končinách spíše neobvyklý suchý muškát - MUSCAT SEC 2010 z Raissacu.  Je vhodný k trochu "tučnějším" úpravám chřestu - třeba k parmazánovému rizotu s chřestem.

Naši nabídku jsme rozšířili o moravské ovocné destiláty: SLIVOVICI, JABLKOVICI a VIŠŇOVICI - vybírat můžete z různých objemů lahví na http://www.vino-klub.cz/moravska-slivovice.
Něco zdravého a nealkoholického nejen pro děti nabízíme v lahvích vinných i nevinných moštůna adrese: http://www.vino-klub.cz/krabice-pro-deti-6.htm.
NÁŠ VINNÝ BAR 
- budeme mít otevřeno ve všední dny od 9- 21 hod a budeme mít otevřeno hodně lahví na ochutnání

OSOBNÍ ODBĚRY V BENEDIKTSKÉ
- díky otevřenému baru si můžete vyzvednout i Vaše objednané krabice až do 21 hod
Na zdraví na zdraví zdraví
P.S. Myslíme, že jasně poznáte to, co kdo psal :-) 
P.P.S. Varování: pokud nepo(u)žijete náš chřest, mohlo by vám vaše potrubí začít chřestit.

Žádné komentáře: