pondělí 30. dubna 2012


(NE)VINNÉ TEKUTÉ OVOCE: HROZNOVÉ MOŠTY A OVOCNÉ DESTILÁTY

Celebritou, která si nedávno oblíbila hroznový mošt od Zlomků a Vávrů je novopečená Česká Miss - Tereza Chlebovská, protože (zatím :-) nepije alkohol. Zde je její foto v uherskohradišťském kroji :-)




SLIVOVICE...
Dlouho jste nám psali a my jsme dlouho hledali dodavatele slivovic a jiných ovocných destilátů, abychom rozšířili náš sortiment lahodných tekutých produktů z ovoce. Konečně ho máme, a proto Vám nyní můžeme nabídnout tradiční SLIVOVICI, šťavnatou JABLKOVICI a elegantní VIŠŇOVICI

Tyto ovocné destiláty pochází z rodinné pěstitelské pálenice a ovocného lihovaru u Olomouce, která funguje už od roku 1996. K výrobě ovocných destilátů nejvyšší kvality je samozřejmě potřeba kvalitní ovoce, které nakupují od vybraných pěstitelů z oblasti Horňácka (Jihovýchodní Morava), kde je dostatek sluníčka na to, aby ovoce krásně dozrálo a mělo dostatek cukru. Do kvasu totiž nepřidávají cukrani žádné jiné látky. Je tam jen to, co uzraje v ovoci!

Z 10 kg kvasu, což je pouze ovoce bez pecek, (pro Vaši představu - višní musí být posbíráno na 10 kg kvasu nejvíc, protože pecky také něco váží...) se udělá jen 1 litr destilátu. Ovoce je dvakrát destilováno ve dvoukotlovém systému, který je otápěný parou. Na konci kolony vyteče ovocný destilát s obsahem alkoholu mezi 70 - 80 %. Ten se vyfiltruje a následně naředí na 52%, což odpovídá síle, na kterou jsme u tradičních domácích pálenek zvyklí.

Kvalitu destilátů podtrhují i ocenění získaná nejen na domácích koštech slivovic a destilátů, ale i z koštů od sousedů. Diplomy Vám ale o chuti neprozradí víc, poradí pouze o kvalitě, okoštovat musíte sami :-)

V nabídce na adrese http://www.vino-klub.cz/moravska-slivovice najdete lahve tradiční SLIVOVICE, šťavnaté JABLKOVICE a elegantní VIŠŇOVICE v různých velikostech, od štamprlkové velikosti 50 ml až po krásný pětilitrový demižón. Počítejte s tím, že lahvičky o objemu 50 ml, 195 ml a 250 ml se Vám vejdou do krabice s vínem jako sedmá lahev (tedy jako doplněk nebo pochutina). Větší lahve o objemu 0,5 l, 0,7 l a 1 l objednávejte místo jedné lahve vína v krabici. Demižón Vám pak pošleme v extra balení. 

MOŠTY...
Abychom tento email měli alkoholově vyvážený, představujeme Vám rozšířenou nabídku ZDRAVÉHO PITÍ - NEALKO MOŠTŮ, a to jak z vína, tak z jiného ovoce (např. jablek). 

Nejnovějším přírůstkem jsou 100 % odrůdové vinné mošty z vinařství Tomáše Krista z Milotic (dělá je jeho sestra).  Vybrané hrozny jsou ihned lisovány, aby si mošty zachovaly typickou ovocnou chuť i vůni dané odrůdy. V nabídce máme mošty z odrůd: Veltlínské zelené, Pinot noir a dva dokonce v BIO kvalitě: Cabernet moravia a Veltlínské zelené.

Hrozny jsou zpracovány šetrným způsobem, takže mošty z nich vyrobené jsou bohatým zdrojem vitamínů a antioxidantů. Jsou vhodné zejména pro děti místo umělých slazených limonád, těhotným a kojícím ženám nahradí chuťové potěšení díky rozmanité škále zpracovaných odrůd a pro řidiče budou příjemným a chutným osvěžením, zejména ve vychlazeném střiku.







Žádné komentáře: