pátek 27. dubna 2012

CHIANTI - 3 + 3 - za 747 Kč - jen týden (do 2.5.)

Vážení přátelé ve víně,
toto vínko jsme Vám chtěli nabídnout už dříve, ale protože jsme si všechny vzorky na focení vypili vždy rychleji, než proběhl samotný fotografický akt, můžeme tak učinit až nyní. Z fotky lahve je patrné, že jsme ji blejskli rychle se vším, co se v ní odráží, abychom si jej už už mohli nalít do skleniček ke gurmánské specialitě vepřo-knedlo do ruky (viz moje foto), což byla taková jednohubka s patnáct hodin pečeným bůčkem...

Tímto barvitým úvodem chci říci, že Roccamena Chianti DOCG 2010 se pije velmi lehce a že jedna lahev Vám určitě nebude stačit. Proto jsme Vám připravili speciální akci, díky které se můžete zazásobit třeba na nadcházející grilovací sezónu (pozor, bude nám ale chybět trochu ozónu, tak je potřeba se pečlivě namazat :-). 





CHIANTI - 3 + 3 LAHVE ZDARMA jen za 747 Kč.
Platí jen týden (do 2.5.2012) nebo do vyprodání zásob. 

CO JE TO CHIANTI?
Chianti je nejslavnějším a nejrozšířenějším vínem Itálie. Je to středně těžké ovocné tmavě červené víno se zakulacenými tříslovinami, které se hodí k pokrmům z červeného masa, takže je ideálním vínem ke grilování.

Chianti je největší oblast v nejslavnějším italském vinařském regionu - Toskánsku.
Chianti je oblast s chráněným původem vín DOCG, takže se musí vyrábět v daných regulích. 

CHIANTI NENÍ ODRŮDA
Chianti DOCG je červené víno z oblasti Chianti, které je z velké většiny vyrobené z odrůdy Sangiovese (min 70%). Zbytek je doplněn odrůdami Canaiolo nero (to bývá přidáváno nejčastěji), Trebbiano Toscano (bílá odrůda), Malvasia nera a další odrůdy. Bílé odrůdy se s odrůdou Sangiovese míchaly pro zjemnění celkem drsných tříslovin mladého červeného Sangiovese. O barvu se vinaři nemuseli bát, protože hrozny odrůdy Sangiovese jsou hodně tmavé, takže jim přidání bílých hroznů barvu nezředilo. Nově je povoleno vyrábět i jednoodrůdové Chianti ze 100% odrůdy Sangiovese.


Krásný dlouhý a čarodějný víkend Vám přeje



Žádné komentáře: