středa 21. března 2012

Vítáme JARO, otevíráme RŮŽOVÉ - od Horta i Volaříka

Vážení přátelé ve víně,

je JARO a my máme radost, že Vám konečně můžeme nabídnout nová vína od mistrů vinařů.

První jarní den se nám vždy roztahují panenky a jako Pavlovovi psi čekáme na to, až nám dorazínová růžová vína od krále všech růžovek - Jirky Horta. Nyní se už můžeme radovat, protože je máme na skladě. Loni se nám je podařilo vyprodat během dvou dnů, letos by to mělo být o něco málo lepší (rozuměj delší). Pokud si je objednáte dnes do 15:00 a na dobírku, garantujeme Vám dodání během zítřka.
Jirka obvykle svá růžová připravuje a rozděluje do několika kategorií, podle obsahu cukru a alkoholu, podle toho, jak je víno silné, jestli se tedy hodí na jarní, letní nebo podzimní pití. Na jaro a dobrou náladu nám doporučuje nejlehčí růžové Veselé Svatovavřinecké. Na teplejší dny, které nám slibují do soboty a pak od 10. dubna, se nejvíce hodí jahůdkové Zweigeltrebe. Květen a červen si nejlépe užijete s polosuchou třešničkovou Frankovkou, které se v Došicích přezdíváFranceska (FRAnkovka z CESKA). POZOR, Francesky je ale nejmíň, a proto jí hrozí nejrychlejší vyprodání!!!
Na letní osvěžení se bude nejlépe hodit nejsušší růžové Svatovavřinecké - kabinetní nebo druhý nejsušší třešňový Merlot. Babí léto a podzim si nejlépe vychutnáte s trochu pevnějším rosé zPinot noiru (Rulandského modrého), které se popere i s lehkými masitými jídly. Tomuto růžovému nechte delší čas na uležení, ono Vám to potom vrátí :-)
Abyste si mohli vychutnat všechna růžová ve všech ročních obdobích, je potřeba si je zajistit, když jsou, protože o ně bude velký zájem, po tom hladu, který zůstal neukojen loni.
Kolekci RŮŽOVKY OD HORTA koupíte za zaváděcí cenu 1199 Kč (místo 1294 Kč) - ale taky jen týden, do 28.3.2012.
Na letošní OTEVÍRÁNÍ JARA se kolekcí růžovek vyzbrojil i loňský Vinař roku - VOLAŘÍK, který se tak pouští do boje o prvenství i v této kategorii.
Zajímavostí je, že se tyto Volaříkovy růžovky urodily na nejlepších viničních tratích mikulovské podoblasti. Ochutnáte tak růžovou Frankovku z naší nejdražší viniční trati - Železná v obci Perná (z druhé strany Pálavy), kterou u tohoto psaní zrovna popíjíme. Je moc zajímavá a rozehrává paletu chutí. Minerální slanost vysátá z této vápencové trati podtrhuje jahodovou chuť a víno tak nepůsobí fádně. Má velmi dlouhou dochuť, kterou jsem po napití cítila až do konce psaní tohoto emailu.
Dále je v kolekci Merlot - z dunajovických vinic Plotny a Liščí vrch (zvaný Liščák), Svatovavřinecké z Ořechové hory z obce Březí (zvané Ořechovka), Cabernet Moravia z Levé Klentnické a jedna náplava - Frankovka ze Šibeniční hory z Dolních Kounic.
Zajímavostí je, že všechny tyto růžovky byly nalahvovány pod šroubový uzávěr. Je to proto, že nám chce vinař zachovat svěžest a čistotu vína a taky proto, že se jednodušeji otevírají a zavírají. Jednoduchost otevírání ocení zejména dámy, a to nejen při žehlení :-) Nalejete si dvojku jen tak na chuť a pak můžete lahev lehce zašroubovat a vrátit do ledničky na pozdější dopití.
Kolekci RŮŽOVKY OD VOLAŘÍKA koupíte za zaváděcí cenu 899 Kč (místo 949 Kč) - ale jen týden, do 28.3.2012.
Do čajového okénka jsme dnes připravili kolekci JARNÍ ČAJE, pěkně rozkvetlé a ovocné. Berte to jako inspiraci. Čaje si totiž můžete objednávat a přihazovat do krabic s vínem i jednotlivě, dle Vaší chuti. Celou nabídku naleznete na adrese http://www.vino-klub.cz/caj.
Pokud přišlo jaro i na vás a do vaší vsi, doporučujeme Vám aktuálně nejprodávanější vínoCUVÉE LOVE 69, které prý má afrodiziakální účinky. Tyto nám zatím nikdo osobně nepotvrdil, ale budiž nám důkazem četnost jeho prodejů :-)
V případě, že se růžovkám a voňavkám vyhýbáte, a je s podivem, že jste se dočetli až sem, Vám doporučuji novou kolekci od dvojnásobného Vinaře roku - Jožky Valihracha za speciální cenu 1290 Kč, kterou jsme uvedli, jak jinak, než na svátek Josefa.

Růžovky ale každoročně uvádíme na svátek Radka z Víno-klubu (vždy na první jarní den) a nejinak je tomu i letos. Jemu i všem ostatním Radkům přejeme krásný svátek a hodně radosti. Připomínáme Vám, že do objednávky učiněné v den svého svátku dostáváte speciální sváteční extraslevu ve výši 5 %. Stačí jen napsat heslo: SVATEK a mít svátek :-)
Krásný jarní a růžový den Vám přeje
Veronika z Víno-klubu (dnes v růžové košili :-))

Žádné komentáře: