čtvrtek 8. března 2012

Nejoblíbenější Ryzlinky (RR i RV) nejvýhodněji za 999 Kč || ČOKO k MDŽ

Vážení přátelé ve víně,

dnes Vám přinášíme vybranou kolekci našich i Vašich nejoblíbenějších odrůd - Ryzlinku vlašského i rýnského. To, že jsou nejoblíbenější, potvrzuje i tento výňatek z našich statistik: za poslední rok je nejkupovanější odrůdou Ryzlink rýnský (11% ze všech vín, 18% z bílých vín) a hned za ním se umístil Ryzlink vlašský (6% ze všech vín, 10% z bílých vín). Následuje Chardonnay, Sauvignon a Rulanda šedá.
Nejprodávanějším bílým vínem všech dob ve Víno-klubu je Ryzlink rýnský 2009 pozdní sběr z řady Austerlitz z vinařství Spielberg. Je to zejména díky tomu, že na podzim získal ocenění londýnského Decanteru jako nejlepší suché bílé z ČR (i když je polosuché, ale ve světě se na naše tabulky nehraje :-) a také díky tomu, že dosud nebyl vyprodán, k čemuž se bohužel blíží... Do té doby ale bude hrdým reprezentantem Rýňáčků v inovované kolekci -

- ČESKÉ RYZLINKY, která je složena ze tří nejlepších Rýňáků a tří nejlepších Vlašáků z Moravy, a to jen za cenu 999 Kč místo za 1131 Kč.
Tato kolekce má od dob našeho vzniku již 12. verzi a vždy se těší velkému ohlasu. Musím říci, že tato aktuální sestava je velice silná a obvzvláště povedená :-)
VLAŠÁKY zde reprezentují tito šampioni: Vlašák z tradiční řady Mikrosvínu, který pochází z Ořechové hory a ve kterém můžete cítit tóny vlašských ořechů; Pavlovský vlašák zvaný "Pa-šák"z tratě Pod Pálavou z vinařství Reisten, který se vyznačuje svou charakteristickou mineralitou a aktuálně nejčerstvější Vlašák z vinice Plotny, který vyrobil Vinař roku 2011 - Volařík z keřů zasazených v roce 1965.
RÝŇÁKY zde hájí těžká váha, a sice výše zmíněný nejprodávanější Rýňák ze Spielbergu, tedy ze slovácké podoblasti, následovaný dvěma rýňáčky, které zrály na kvasnicích (aneb sur lie), díky čemuž mají pevnější tělo a zajímavější strukturu.

Jeden je ze znojemska - novinka z vinařství Lahofer a druhý z mikulovska z vinařství Zlomek&Vávra.
Zajímavostí je, že přestože Vlašáky a Rýňáky nejsou rodina, mají mnoho společného. Pokud se jim dá prostor (minerální trať, staré keře vinic, péče) a čas (důležité je nechat je dozrát, protože jsou to pozdní odrůdy), tak dají vzniknout krásným, zajímavým, plným a různorodým vínům, která jsme soustředili právě do této kolekce ČESKÉ RYZLINKY. Více podrobností se dočtete v textu kolekce.

Naši lásku pro Ryzlinky jsem demonstrovala svým tetováním na předloktí, které mi aplikovala sama německá královna vína - Mandy Grossgarten. Ona samozřejmě bojuje jen za ty německé Ryzlinky, já oslavuju všechny a dokonce i Vlašáky !!!
Kromě ČESKÝCH RYZLINKŮ bych Vám bývala nabídla i MOSELSKÉ, které jsme včera přivezli, ale kolekce už je bohužel vyprodaná. Ze zbylých lahví si můžete udělat svůj vlastní výběr na adrese: http://www.vino-klub.cz/mosela.
A další porce Ryzlinků:
- Rýňáky k archivaci koupíte zde: ARCHIV OF... RIESLING

- Lásku k petrolejovým tónům staršího Rýňáku objevíte zde: RIESLING 2006 Reisten




Včera jsme se vrátili z největšího vinného veletrhu, kde je možné ochutnat až 40.000 druhů vín. Proto jsem nasadila očistnou kůru a naordinovala si DETOX v podobě bio zeleného čaje s tropickým ovocem, který nám na horách tolik nechutnal, protože jsme ho dělali hodně koncentrovaný a nechali ho louhovat příliš dlouho. Jedna pyramidka opravdu stačí na konvičku 0,75 - 0,8 l a nenechte ho louhovat déle než 3 minuty, jinak zhořkne. Já jsem si to nejdříve vysvětlovala tak, že co je zdravé, není dobré, ale u tohoto čaje to naštěstí neplatí :-)
Z čajů jsem si dále naordinovala Zimní bílý, Brusinkový podzim, Hot Cinamon Spices a Krční pomoc tak, abych byla zdravá na příští týden, kdy s vínomilnými lyžníky navštívíme svahy Dolomitů a dvě prestižní vinařství přímo v městečku Tramin - J. Hofstatter a Elena Walch.
ČOKO K MDŽ
Protože by nám všechny karafiáty v krabicích uvadly, přibalíme všem ženám do objednávek učiněných DNES a ZÍTRA čokoládouvou tyčinku Rausch. Gratulujeme :-)
Tak na zdraví zdraví

Žádné komentáře: