pátek 24. února 2012

Poznejte Ripasso - mladšího bratra slavného Amarone


Vážení přátelé ve víně,

jsme moc rádi, že Vás kozí měchy tak zaujaly. Zbývá nám už jen 5 krabic původní kolekce s odrůdou Scheurebe. Kolekce římská II bude následně obsahovat dva Sylvány, dva Rýňáky a dva skvělé Müllery.
Protože je ale pořád zima a polovina z Vás upřednostňuje červené, připravili jsme Vám na zahřátí krabici sametových červených vín z okolí Verony - RIPASSO DELLA VALPOLICELLA - aneb mladších bratrů jednoho z nejprestižnějších vín na světě - slavného Amarone.
RIPASSO se vyrábí tak, že se do mladé Valpolicelly přidávají výlisky hroznů (matoliny) Amarone. Hrozny na výrobu Amarone, jsou tím nejkvalitnějším, co se v této oblasti produkuje. Sbírají se jako poslední, kdy už jsou suché a hodně koncentrované. Když je potřeba, tak se nechávají dále vysušit až po dobu dalších 120 dní. Díky tomu se uvnitř rozinky zkoncentruje hroznový cukr i aroma. Po jejich maceraci a vylisování se tyto vzácné matoliny použijí jako přírodní přísada do mladého vína Valpolicella, ve kterém dále macerují. "Obyčejná" Valpolicella tak díky přírodním taninům z výlisků Amarone získá komplexnější strukturu, pevné tělo, vymaceruje se intenzivnější chuť, barva i vůně, a prodlouží se jí možnost zrání. Víno je sametovější a elegantnější.

RIPASSO z vinařství Santa Sofia můžete koupit v akční kolekci 3 + 3 LAHVE ZDARMA za 1287 Kč (ušetříte 1287 Kč :-) Nabídka platí jen týden (do 1.3.2012) nebo do vyprodání zásob...
AMARONE
Pokud byste chtěli vyzkoušet i staršího bratra - pravé AMARONE, doporučujeme toto od Brigaldary - Cese Vecie za 1350 Kč/lahev, které se kvalitativně vymyká průměru.

Žádné komentáře: