úterý 22. listopadu 2011

Vánoční vinné menu - o 450 Kč výhodněji a s dvojnásobnou ledovkou

Vážení přátelé ve víně,

na rozdíl od jiných obchodníků jsme Vás Vánocemi netrápili zbytečně brzy a ten podzim jsme si s Vámi hezky vinně i povinně užili (Beaujolais, Svatomartinské, husy vypečené, sklepy pootvírané apod.) Jenže dnes už je 22.11. a do Vánoc zbývá necelých 5 týdnů.

A stejně jako každý rok (již od roku 2007), Vám i letos nabízíme řešení vánočního dilematu: "co, kdy a s čím na Vánoce pít", popravdě jsme samozřejmě schopni Vám vyřešit i jiné vánoční úkoly, např. co komu darovat :)

Náš vánoční vinný komplet má už tradiční složení k vánočnímu menu. Vína v něm jsou i letos pečlivě vybraná a ochutnaná a celkově opět velmi výhodná - ušetříte přes 450 Kč. (Důkladněji o ceně a o bonusech až na konci tohoto dopisu. Máte-li teď málo času na čtení, určitě si tam přeskočte).

Letos jsme Vám přichystali toto vinné menu:

1. Štědrodenní aperitiv - Protože trávicí ústrojí čeká večer hodně práce, musí se aperitivně dobře připravit. Proto pijte sekt už na snídani. Celý Štědrý den tak dostane úplně jiný rozměr :-) Letos jsme do krabice vybrali sekt z Nového Vinařství – Murmure (čti murmur), který je vyrobený tradiční metodou – kvašením v lahvi - z odrůdy Veltlínské zelené. Sekt ležel na vlastních kvasnicích 2,5 roku a díky tomu je v puse krásně plný a stále velmi svěží! Ještě jedno pozitivum tato pečlivá výrobní metoda přinesla. Vzhledem k tomu, že sekt ležel ve sklepě přímo u sektaře, tak se tato šarže vyhnula ničivým následkům požáru Nového Vinařství, na jehož obnově jste se s námi podíleli i Vy, za což Vám opět velmi děkujeme!

2. Víno k rybě - Prvním pořádným jídlem dne bude pro většinu z Vás asi trochu tučnější smažená bílá ryba. Tu je potřeba zapíjet suchým bílým vínem s velmi pevným tělem. Vybrané víno nesmí být žádný mladíček, ale vyzrálý frajer. Toto splňuje Rulandské šedé 2009 výběr z hroznů z vinařství Mikrosvín. Je krásně minerální, ale dejte jí čas na to, aby se projevila, a tučný řízek z ryby nebo vepřového už nebudete chtít zapíjet ničím jiným.

3. Víno k cukroví - Ke štědrovečernímu cukrovíčku jsem letos vybralaLEDOVÉ víno z odrůdy Rulandské bílé z Révy Rakvice. Toto vzácné víno bylo sbíráno 1. 12. 2005 při teplotě - 9 °C. A ani se neptejte, jak chutná. Prostě božsky!!! Ve vůni jsou ovocné tóny peckovitého ovoce. Chuť je medově plná, přecházející v chuť kandovaných citrusových plodů s nádechem ostružin. Letos si ho užijete dvojnásobně, protože je ve skoro 2x větší lahvi, než bylo loni slámové.

4. Půlnoční osvěžení - Nejlepším osvěžením pro delší noc a pro složitější trávení bude Rýňák z vinařství Spielberg, který patří mezi jedno z aktuálně nejslavnějších vín z ČR. V nedávných Decanter World Wine Awards 2011, kde se hodnotilo přes 11.000 vín, byl tento Ryzlink rýnský vyhlášen Nejlepším suchým bílým vínem z ČR. Nám se na něm líbí, že je to klasický Rýňák, jak má být.
5. Božohodový aperitiv - Předpokládáme, že další víno si dáte až na Boží hod (1. svátek vánoční) k obědu, který bude pravděpodobně docela hutný, těžký a český. Na kachnu, červené maso nebo i svíčkovou je třeba žaludek opět dobře připravit. Protože u Vás bude na oběd určitě i babička, bude nejlepší volba dát si před obědem "šťopičku". Máme pro Vás pravé portské v Tawny (čti "tóny") verzi. To znamená, že víno zrálo v sudech a narozdíl od Ruby je více kořenito-ořechové.

Portské vydrží déle otevřené (ale pod špuntem :-), takže s ním můžete snoubit vánoční cukrovíčko, dezertíčky, kafíčka i doutníčky celé svátky. (ano, jsme nejvíce zdrobňující firma v Čechách :) Toto portské vyrobil mistr na portská vína Mistr Graham, který má za sebou takové bomby jako 99 WS bodový Vintage Port 2007 (pro všechny naše moudré zákazníky, kteří již vědí: ještě neprodávat ani neotvírat, tržní cena ještě poroste....)
6. Víno ke svátečnímu obědu - k červenému masu potřebujete pořádné červené. Takové jsme našli ve sklepích vinařství Reisten, které vyrábí jen 2 červená, ale zato pořádná. Merlot 2007 je krásně sametově ovocný s dlouhou dochutí, který se příjemně popíjí. Úplně ho vidím k sametové svíčkové s brusinkovým terčem.

Přestože věříme, že největším prodejním argumentem bude obsah této krabice a doporučený (nezávazný :) způsob konzumace, shrnujeme zde všechny bonusy, které nákupem kolekce VÁNOCE V KRABICI 2011 získáte:

- VÁNOČNÍ SLEVA: pouze v této sadě ušetříte přes 450 Kč. Běžná cena vybraných vín je 1967 Kč. Vy je v této kolekci koupíte jen za 1499 Kč (pozor, tato extra cena platí jen týden! – do 29.11.)
- VÁNOČNÍ VINNÝ LIST: do každé krabice bude vložen pěkný Vánoční vinný menu-list na vánočním křídovém papíře s popisem a doporučenou konzumací vín, a tak může být Vánoční krabice skvělým a originálním dárkem i pro ty, kteří si to nepřečtou na našem webu :-)
- VÁNOČNÍ BALENÍ: vína budou balena v naší krásné červené vánoční krabici


- NÁŠ DÁREK PRO VÁS: Do objednávky Vám přibalíme dárek od nás, tedy pokud jsme Vám ho již neposlali dříve. Je to námi spoluvydaná kniha „O víně“ slavné autorky Joanny Simonové. Kromě poučných textů o víně, které jsou navíc i pěkně čtivé, zde naleznete i medailonky našich vybraných vinařů a Best of z našich newsletterů.
POZOR, dárek si nyní schovejte a pak si ho za nás položte pod stromeček.


- VSTUPENKA DO KINA – ZDARMA: ke každé zakoupené krabici VÁNOC získáte nárok na jednu vstupenku do kina Světozor na naše speciální mikulášské promítání filmu ALOIS NEBEL v úterý 6.12. Nárok na druhou vstupenku získáte k nákupu jakékoliv další krabice. Budete-li chtít jít s námi do kina, napište nám to do Vzkazu zákazníka před potvrzením objednávky. Výhodou projekce v kině Světozor je mimo jiné i možnost popíjení v průběhu filmu :-) Kromě vín zde budeme rozlévat i náš svařák a rozdávat domácí pochutiny.

Krátce o filmu ALOIS NEBEL
Je to unikátní český film vytvořený unikátní technologií. Tento film je zároveň letošním českým nominantem na Oskara. Ne náhodou se tedy na Mikuláše sejdeme v Neb(l)i :) a u filmu budeme ne náhodou oblečeni v černé a bíle a budeme popíjet čer(ve)né a bílé ;)

POZOR, nabídka vánočních vín, balení, knih i vstupenek do kina platí do prodání nebo rozdání zásob!

Šťastný a veselý předvánoční měsíc Vám přejí

Veronika & Radek z Víno-klubu

Žádné komentáře: