úterý 1. listopadu 2011

2. nejlepší víno ČR (dle Decatner World Wine Awards)


 Vážení přátelé ve víně,

podzimní prázdniny a svátky jsou za námi a my se už můžeme těšit jen: na Svatomartinskéhusičky, dobře uzrálé Beaujolais, moselské rýňáčky, šťopičky portského ke krbu, hruškovice nahorách, hodně oslavných bublinek a pak ty Vánoce.... takže toho je pořád dost :)))

Abychom to vzali pěkně po pořádku, dnes budeme slavit s Mikrosvínem ! Mikrosvín totiž dosáhlpodobně skvělého ocenění jako Spielberg s Rýňákem 2009 Austerlitz.



Kerner 2010 z květinové kolekce byl vyhlášen druhýmnejlepším suchým bílým vínem z ČR na soutěži Decanter World Wine Awards 2011.

Mimo to mám na stole seznam dalších 26 nedávno získaných medailí pro vína z květinové i tradiční řady. Bohužel, většina z jich je již vyprodaná, tak jako např. 4 vína zkvětinové řady: Vlašák, Chardonnay, Rýňák a Tramín ročníku 2009, která byla zařazena mezi 1000 nejlepších vín na světě . To nám jen potvrzuje fakt, že vína z Mikrosu se musí kupovat, když jsou a ne až na ně máte chuť.

Vítězný Kerner jsme Vám zakomponovali do skvělé průřezové kolekce - BEST OF... MIKROSVÍN za 1299 Kč v limitované edici 60 krabic .

V té dále naleznete jinak vyprodanou Rulandu bílou 2009 ze Salonu vín 2011, kterou jinde nekoupíte, téměř vyprodaný Sauvignon 2010, který je mimo jiné Regionálním Šampionem Prague Wine Trophy, Chardonnay 2008 z Tradiční řady, které má bronzový Decanter a stříbrnou medaili z největší jednoodrůdové soutěže na světě - Chardonnay du Monde (tu u nás proslavil Jožka Valihrach se svým panenským Chardonnay 2004), Rulandu bílou 2008 z tradiční řady, která má stříbrnou z Bruselu a naši divokou kartu - Veltlínské zelené 2007.

Na divokou kartu do kolekce dáváme námi oceněný, jinak nedoceněný Veltlín zelený z Tradiční řady slavného ročníku 2007. Je krásně svěží i plný. Uchovává mineralitu trati Daniel a pěknou vyzrálost vín ročníku 2007, která jsou dělána na delší trať. Minulý týden jsme se pozastavovali nad tím, že má tak málo hvězdiček, proto jsme si ho v úterý 25.10. opět otevřeli. Problém je ten, že mu musíte dát čas na to, aby se plně rozvinul. Začíná být dobrý tak 2 - 3 hodiny po otevření. Kdo ho vypije dřív, nemůže ho docenit. My ho teď dopíjíme týden po otevření a je to tam!!! Ty grapefruity ročníku 2007 a mineralita, co ho krásně udržuje.

------------------

HUSA 11.11. na Praze 1 - můžeme Vám nabídnout ještě pár míst na námi pořádanémSvatomartinském pochutnání v prvním turnusu 11 - 17 hod. Více informací a menu ZDE . Registrujte se prosím na emailu: [email protected] .


Budeme se na Vás těšit!




Veronika a spol. z Víno-klubu

Žádné komentáře: