čtvrtek 22. září 2011

Kurs senzoriky I. (ořechy, meruňky, rybíz, jahody...)

dnešním prvním kurzu senzoriky probereme aromatiku vín. Naučíme vás, jak mají vonět základní odrůdynaučíme vás jejich rozeznání, jak postupovat při odhalování buketu, jaké použít skleničky apod
Kolekci jsme nazvali jednoduše VŮNĚ V KRABICI a za 999 (což je téměř minus 100 z běžnýchcen) v naleznete meruňkový Rýňák, černorybízový Sauvignon, ořechový Vlašák, pepřový Veltlín,hroznový Muškát a jahůdkové Fragolino. Zkuste si tu hru zahrát s přáteli se zavázanýma očima.Poznávejte, co cítíte za ovoce, a hádejte, co je to za odrůdu. Vybrali jsme Vám vína, která mají tuto primární odrůdovou aromatiku hodně intenzivní, takže byste se to měli snadno naučit. Budete-li mít nějaké fotografie nebo videa z Vašeho domácího testování, podělte se o s námi :-)
Rozhodně neztrácejte hlavu, když se Vám nebude dařit cítit, co píšeme. Vůni vína vlastně musíte popisovat přirovnáním. A to Vás napadne jen pokud máme širokou základnu vjemů, takže se nebojte vonět ke všemu a rozšiřovat si tak čichotéku. My třeba čicháme ke každému ovoci a ve skleničce kroužíme a čicháme i k vodě :-)


Žádné komentáře: