úterý 31. května 2011

Kristovy medaile a 5 z 1000 nejlepších vín světa

Konečně tu máme novinky z dílny Tomáše Krista. Ochutnávali jsme je na jednom nejmenovaném degustačním maratonu. I přes náročnost situace se mi do paměti zážitky přímo vryly. Samotnou mě překvapilo, jaká vína mi chutnala nejvíc... Když se člověk popere s vlastním vědomím, podvědomím a přesvědčením, je to pak v mozku intenzivní :-)


Takže ptáte se, co jsme vám vybrali do BEST OF... ?

  • Hibernal 2009 výběr z hroznů. Obvykle nevyhledáváme křehké voňavky, ale tento Hibernal má dvě kouzla. Je suchý a není křehký. Víno nezapře svůj genetický původ v mé oblíbené odrůdě Ryzlinku rýnském. Dá se pít pořád a pořád a pořád vás bude bavit. Vřele doporučujeme! 
  • toto víno je nástupcem slavné zlaté pařížské Rulandy 2007 výběr z hroznů. Asi jsem to měla očekávat, že bude taky super, ale nějak jsem nečekala, že novým vínem v nabídce bude "teprve" 2008. I přesto, že je v nabídce novinkou, má už na kontě 4 medaile, mimo jiné i stříbrnou z mezinárodní soutěže Concours Mondial de Bruxelles a bronzovou ze San Francisca.
  • Také 2008. Při mé soustředěnosti na Rýňáky a Sauvignony jsem teď na Chardonnay malinko zapomínala. Tohle mě ale moc zaujalo. Taky si pamatuju, že jsem tohle víno vůbec neodlívala, a dokonce jsem si nechala i přidat :-)
  • Kristovu Pálavu Vám tu už nemusím představovat, uvedli jsme ji v kolekci Naše nejlepší... Pálavy. Ta prostě v Best of... kolekci nemůže chybět. Navíc si to také zasloužila umístěním mezi 1000 nejlepšími víny světa pro rok 2011.
  • mimo tohoto sametového Merlotu mě ještě zaujalo Kristovo "obyčejné" ale neobyčejně višňové André. Do tohoto výběru se mi ale obě červená nevešla. Zvolila jsem tedy Merlot, protože dobrých českých Merlotů tolik není. Tento se mimo jiné může pyšnit bronzovou medailí z londýnského Decanteru.
  • fajnšmekrům doporučuji dokoupit kromě višňového kompotu s nálepkou André i další vína, co se dostala mezi 1000 nejlepších vín světa pro rok 2011 - Aurelius 2009 pozdní sběr, Muškát moravský 2009 pozdní sběr a Ryzlink rýnský 2009 pozdní sběr. První 2 vína jsem do Best of...výběru nedala, protože už by tam bylo moc voňavek, a Ryzlink rýnský by ode mě teď asi všichni čekali :-)

Žádné komentáře: