pondělí 21. března 2011

Objektivně náš(e) nejlepší vinař(ství)

V poslední době jste o Jožkovi Valihrachovi od nás slyšeli (četli) často. Jožka totiž zažil nabitý týden, sbíral jeden úspěch za druhým a objektivně se tak stal našim nejlepším vinařem (našim = českým a moravským a víno-klubáckým). To si zaslouží malou rekapitulaci...

Valihrachův veleúspěšný týden:

Pondělí: Valihrach získává ocenění za 3. nejlepší Chardonnay světa
Úterý: Druhé Valihrachovo Chardonnay v soutěži získává bronzovou medaili
Středa: Valihrach uvolňuje pro Víno-klub Národního vítěze letošního Vinexu
Čtvrtek: Valihrach vyhrává hlasování široké veřejnosti na soutěži odborné veřejnosti Vinařství roku: Vindemia Publica
Pátek: Valihrach zaslouženě odpočívá po oslavách výše uvedených vítězství
Sobota: Josef Valihrach má svátek :-)
Neděle: (to ještě nevíme, nebere telefon, asi odpočívá po oslavách Josefa :)
Na společnou oslavu prodlužujeme supervýhodnou průřezovou nabídku Best of... Valihrach.

A všem Josefům (co dnes objednají - minimálně 6 lahví) k svátku přihodíme dárek od Jožky: archivní CHARDONNAY 1997 - historicky prvního šampiona soutěže mladých vín - Vinum Juvenale 1998. Jožkové sobě :-) Pište heslo JOSEF.
Nyní ještě několik dalších poznámek k výše uvedeným faktům:
- 3. nejlepší Chardonnay světa (Chardonnay 2006 výběr z hroznů) ze soutěže Chardonnay du Monde ještě není v prodeji. Bude cca za 14 dnů a budeme Vás včas informovat. Určitě ho ale budete pít jako první v republice.

- Bronozové Chardonnay ze Chardonnay du Monde (Chardonnay 2007 výběr z hroznů barrique) - bude zač. dubna (P.S. panenské Chardonnay 2004 rychle ubývá, ideální čas na předzásobení...)

- Národním vítězem Grand Prix Vinex je v nabídce NOVÝ: TRAMÍN ČERVENÝ 2008 výběr z hroznů - můžete pít jako první v ČR!!!
- Vindemia Publica je jedno z ocenění, které se uděluje v rámci soutěže Vinařství roku, kterou organizuje Vinařský fond a které interně říkáme "Za zásluhy o výstavbu..." Vítěze nominuje a vybírá "odborná" veřejnost (v souladu s názory velkých přispěvatelů fondu, což jsou naše největší vinařské společnosti). Do fondu totiž musí ze zákona přispívat všichni vinaři 50 hal z prodaného litru vína.

Cena Vindemia Publica je lidové hlasování o nejoblíbenějšího vinaře z 6 nominovaných. Jožka Valihrach získal širokou podporu veřejnosti - z celkových 1565 platných SMS získal 671 hlasů - viz video (ani Valihrachovic rodina, ani my interně jsme hlasy neposílali...) a stal se tak nejoblíbenějším Vinařstvím roku 2010. Vox populi, vox Dei.

Vám všem - 671 lidem - i za Jožku Valihracha moc děkujeme :-) Jožka Vám navíc posílá VIDEO zdravici

- Píše Radek: Mým osobním objevem z Valihrachova portfolia se ve čtvrtek stali: Frankovka 2002 pozdní sběr barrique (to už je opravdu výjimečně uleželé a připomínalo mi nejslavnějsí piemontská červená). A potom Sauvignon šedý - tímto vínem se definitivně naučíte, co mají všechna vína se Sauvingon v názvu (nezávisle na barvě) podobného. Tento byl natankován přímo ze sudu (ročník 2010), proto si na něj ještě počkáme. Dříve se dočkáte Sauvignonu šedého 2007, který by byl býval ve verzi výběr z bobulí, kdyby byl býval u nás uznán jako odrůda. Nic to ale nemění na faktu, že to je sladká pecka.
Mimochodem: dnes je první jarní den (a svátek má Radek :)

Máme pro Vás jarní senzaci - lehce perlivé, příjemně nasládlé a krásně voňavé víno ESTRELLA FRIZZANTE. Je podobně jako její předchůdkyně vyrobená z Alexandrijského Muškátu a má jen 8% alkoholu. Obě stojí jen 139 Kč. Ideální k oslavě jara a Radka (jeho konzumace se moc neprodraží).
Všem Radkům, kteří objednají dnes nebo zítra (alespoň jednu krabici = 6 lahví), přihodíme jednu tuto jarní lahev ZDARMA k objednávce. Pište heslo RADEK.

Žádné komentáře: