středa 16. února 2011

Kurz VAŘENÍ S VINAŘEM v Bedřichově 8. - 10.4.2011

ANEB VAŘENÍ A PAŘENÍ :-)

Společně s vinařem Patrikem Staškem jsme pro Vás zorganizovali první KURZ VAŘENÍ S VINAŘEM, který povede mistr šéfkuchař Aleš Smutný, který je ale jinak dost veselý :-) Tento kurz jsme situovali do útulné chaloupky v Bedřichově v Jizerských horách.

Kapacita: 30 osob
Lokalita: U Dodlana, Bedřichov, Jizerské hory

PROGRAM:
pátek 8.4. - příjezd večer, večeře a degustace vín z Vinice

Na tomto kurzu každý uvaří 3 jídla - menu obědové nebo večeřové - které bude obsahovat i dezertíček a samozřejmě budeme jídla (i samotné vaření) prokládat víny z řady VINICE. Co si v sobotu uvaříme, to si taky sníme :-) Na úvodní (páteční) večer jsme pro Vás večeři již zajistili od profesionálů a bez práce. První večeři doplníme řízenou degustací vín z VINICE.

Víkend je vhodný i pro děti, penzion U DODLANA má domáckou atmosféru, pokud jich bude přihlášených dost, tak jim zorganizujeme i nějakou hru :-)


Termín: pátek 8.4. - neděle 10.4.2011

sobota 9.4. - snídaně, 1. skupina vaří oběd, 2. skupina výlet, oběd, 2. skupina vaří večeři, 1. skupina výletuje, večeře, dopíjení...

neděle 10.4. - snídaně , odjezd nebo volný program

MENU PÁTEČNÍ VEČEŘE:

- Paštička z kachních jatýrek s karamelizovanými jablíčky
- Vepřový hřebínek rolovaný s bylinkami, pečený s kořenovou zeleninou podávaný s brambory
- Sorbet z černého rybízu


NÁPLŇ SOBOTNÍHO KURZU:• Variace přípravy mořských a sladkovodních ryb- výuka filetování a porcování platýze, pstruha, lososa a tuňáka
- tepelná úprava sladkovodních a mořských ryb a úprava pokrmů na talíři.
• Příprava, porcování a tepelná úprava minutkových mas – hovězí, telecí, jehněčí a vepřové
- teplá i studená varianta přípravy mas a úprava pokrmů na talíři.
• Variace zeleninových salátů
• Výuka sestavení a zhotovení menu
• Příprava dezertu
• Účastníci tohoto kurzu budou zasvěceni do technik, ingrediencí, tajných triků a tipů našeho šéfkuchaře. Naučí se jednoduchým způsobem připravit chutné pokrmy, které uvaří nejen pro sebe, ale i pro své kolegy.

Pří přípravě jídel budou využity výrobky vinařství Patrika Staška - VINNÉ POCHUTINY: marináda z Modrého Portugalu, marmeláda a želé z Ryzlinku vlašského

CENA VÍKENDU OBSAHUJE:
- 2x večeři, 2x snídani, 1x oběd
- kurz vaření s šéfkuchařem Alešem Smutným ve skupině max 15 osob (oběd nebo večeře)
- páteční degustace vín VINICE z vinařství NaturVini vedený Patrikem Staškem
- průběžné popíjení vín z VINICE
- 2x ubytování

dospělý - 3990 Kč/ osoba
dítě (nevařící) - 1690 Kč/ osoba

Svá místa si prosím rezervujte na emailu [email protected]. V odpovědi na Váš email Vám pošleme instrukce k platbě. Kdo dřív přijde, ten dřív...

Žádné komentáře: