pátek 21. ledna 2011

VÍNA-DNE: Vybrala jsem 2 vína, protože máme co slavit!

Vína, která Vám dnes chci prezentovat, mají spojitost z našimi nejvýznamnějšími dodavateli. Jeden se pyšní oceněním Vinař roku (dokonce dvojnásobný) a druhý byl zvolen Vinařstvím roku (také několikrát). Dnešní VÍNA-DNE jsem vybrala na počest dvou dětí našich vinařů, které tento týden oslavily své narozeniny.

19.1. slavila Kristýna Šebová z Karpatské perly. Její jubileum musíme zapít jedním z nejlepších slovenských červených (podle umístění v TOP100 Fedora Malíka). Jmenuje se 4 ŽIVLY a nevybrala jsem ho jenom proto, že Kristýnka je živel :-)

Toto víno je vyrobeno ze 4 modrých odrůd: Rulandského modrého, Cabernetu Sauvignonu, André a Alibernetu (tuhle populární slovenskou odrůdu mají fakt zmáknutou, podle TOP100 je jejich Alibernet nejlepší - viz níže).

Toto víno je nádherně harmonické, právě proto, že v soubě spojuje pozitiva všech 4 odrůd. Navíc je krásně uleželé, protože 1,5 roku zrálo v barikových sudech a doteď na lahvi. Je to ročník 2007.

Kristy, vše nejlepší! Zapijeme Tě Vašim nejlepším vínem!

20.1. slavil Jožka Valihrach nejmladší (zatím :-). Na jeho počest si otevřeme snad najžádanější moravskou odrůdu PÁLAVU. Je jí velice málo, a proto se vždycky hned doprodá. Když se jí napijete, budete se usmívat stejně jako sluníčko, které jí pomohlo dozrát do výběru z hroznů, a stejně jako Jožka.

Joži, vše nej a na zdraví zdraví Víno-klub!!!

Žádné komentáře: