čtvrtek 29. července 2010

Kdo stojí za jedním z nejlepších chilských vín?


Jedno z nejlepších a nejvyhlášenějších chilských vín se jmenuje Casa Real Cabernet Sauvignon z vinařství Santa Rita. Na trhu se objevilo před necelými dvaceti lety (začínali ročníkem 1989) a lze říci, že jeho duchovní matkou je Cecilia Torresová.

Jak sama říká, vinařkou se stala, protože toužila být v kontaktu s přírodou, ale také ji lákalo prosadit se v oboru, který téměř výhradně ovládají muži. Za ty dlouhé roky se naučila nejen perfektně rozumět přírodě, ale také si uvědomila si, že na pohlaví při výrobě vína nezáleží.

Každopádně Casa Real Cabernet Sauvignon je ve světě velmi ceněné víno. Hrozny pocházejí z nejstarší a nejprestižnější vinice vinařství Santa Rita, z vinice Carneros Viejo s vinnými keři starými 40 let. Cecilia na ně láskyplně dohlíží s cílem respektovat typický terroir oblasti Alto Maipo a vyzdvihnout eleganci a ovocitost.

Tohoto náročného úkolu se Cecilia zhostila na výbornou a zejména ročníky 1995, 1997, 2001, 2002 a 2005 byly ve světě vysoce ceněny pro svou komplexnost, mohutné tělo a bohatou ovocitost.

Cecilia Torresová - duchovní matka vinařství Santa Rita

Máte-li tedy chuť na něco výjimečného, na extraktivní víno s vysokou koncentrací ovoce a tříslovin, suché, excelentní od prvního přivonění po poslední doušek, nenechejte si tento Cabernet Sauvignon z vinařství Santa Rita ujít.


PS: Za ochutnání určitě stojí i nižší řada z vinařství Santa Rita nazvaná prostě 120 – my vám ji nabízíme v kolekci Čarodějnice v krabici (protože filipojakubská noc je 120. dnem v roce ;-)).

Žádné komentáře: