neděle 6. června 2010

VÍNO-TÝDNE: 6 nejprodávanějších v týdnu 31. 5.–6. 6.



Červen jsme zahájili dobrými zprávami: velkou soutěží o 1000 lahví vína!
A protože na začátku týdne bylo velmi nevlídno, nasadili jsme si růžové brýle a zůstali optimisticky naladěni se dvěma růžovými kolekcemi – v jedné naleznete Klarety, v druhé naše nejoblíbenější rosé.
Pokud plánujete dovolenou v některé z vinařských oblastí, doporučíme vám třeba Alsasko, milovníkům perliček (těch na talíři) by neměl uniknout náš de luxe bonus.
A která vína si vybojovala vaši přízeň v prvním červnovém týdnu?


1. místo – Fragolino / Rocca dei Forti, Itálie
Pojedenácté první! Italské perlivé víno válcuje své konkurenty nevídanou jahodovou silou… Co takhle poškádlit chuťové buňky něčím trošku odlišným, třeba portugalským Lancers rosé?


2. místo – Tramín červený výběr z hroznů 2008 / Réva Rakvice, řada Královna Kateřina
Stříbrné příčce již několik týdnů kraluje Královna Kateřina. Elegantní Tramín s typickou kořenitostí a výrazným aroma růží v medu zkuste servírovat třeba vychlazené jako aperitiv.


3. místo – Pálava výběr z hroznů 2007 / Vinařství Krist
Tři ocenění z 19 medailí v krabici přinesla polosuchá Pálava 2007 ve výběru z hroznů. Inu medově lahodná chuť okouzlila nejeden mlsný jazýček ;-)


4. místo – Cabernet Sauvignon pozdní sběr 2007 / Réva Rakvice, řada Gallery
Hledáte-li víno k masitým pokrmům, vyzkoušejte třeba Cabernet Sauvignon z Rakvic. Vyznačuje se typickým buketem lesního ovoce, v chuti rozpoznáte černý rybíz a borůvky. Další reprezentanty této staré francouzské odrůdy objevíte v kolekci Naše nejlepší… Cabernet Sauvignony.


5. místo – Dornfelder pozdní sběr 2008 / Čebav
O stupínek si polepšil druhý zástupce tichých červených vín – méně známý Dornfelder. Tento v pozdním sběru 2008 se vyznačuje intenzivní tmavočervenou barvou, vůně i chuť jsou jemně aromatické.


6. místo – Rulandské bílé výběr z hroznů 2007 / Vinařství Krist
Rulandské bílé z Milotic od Tomáše Krista uzavírá naši top 6. Jedno z nejlepší tisícovky vín na celém světě (pyšní se zlatou medailí z Vinalies Internationales Paris) má velice koncentrovanou a rozmanitou vůni, v níž objevíte med, lipové květy a rozinky.


Sluníčko, krátké sukně, opalovací krémy, zmrzlina a rosé… vypadá to, že léto pomalu nastává. Nepromarněte pěkné dny u počítače (jako se to daří mně), otevřete si dobré víno a poseďte na balkoně/terase/zahradě. Úspěšný týden a na shledanou zase v neděli u žebříčku nejprodávanějších vín!

Žádné komentáře: