úterý 22. června 2010

VÍNO-DNE: Muškát moravský pozdní sběr 2009 / Lahofer (jen za 158 Kč)


Při příležitosti našich 3. narozenin jsme uspořádali degustaci s hlasováním o nejlepší vína. Z výsledků jsme sestavili krabici Best of… Narozeniny 2010, v níž jsou zastoupena dvě nejlépe hodnocená červená, růžová a samozřejmě bílá vína.

Příjemným překvapením bylo umístění úplného nováčka ve Víno-klubu – druhým nejlépe hodnoceným bílým vínem se stal Muškát moravský z vinařství Lahofer.

Vinařství Lahofer sídlí v Dobšicích blízko Znojma. Věrni svému mottu „Vinařství Lahofer – Vína z vlastních vinic“ pěstují na 50 hektarech ve vinohradech Babičák, U Hájku a Ke Křídlůvkám 13 odrůd révy vinné.

Jejich Muškát moravský v pozdním sběru je svěží kořenité víno. Potěší vás jiskrnou, zelenkavě zlatavou barvou, voní jemně po levanduli, muškátovém oříšku, rozinkách a meruňkách. Veronika říká, že chutná jako babiččina meruňková šťáva, tu ovšem moje babička nedělala, proto bych vám chuť tohoto Muškátu přiblížila slovy příjemně sladká, kořenitá, s výraznějšími kyselinkami. :-)

Sladký Muškát moravský kombinujte s rybami, nepříliš kořenitými paštikami anebo s dezerty. Vyzkoušet můžete i párování s bílým masem. Pokud chcete obohatit svůj archiv, vězte, že Muškát z Lahoferu byste měli vypít za 2 až 3 roky.

Zásoby tohoto zajímavého voňavého vína se ale rychle tenčí, proto neváhejte! Objednávejte buď v naší narozeninové kolekci, nebo samostatně za 158 korun.

Žádné komentáře: