čtvrtek 3. června 2010

Oslími můstky k nejlepšímu domácímu vínu

Tak nám začal červen a venku je pořád takový nečas. Nečas nás koneckonců možná čeká celé další čtyři roky. Jestli ale brzy slunce nevyleze, tak to bude mít velmi vážné důsledky pro prodej růžového vína a promrhané investice naše, našich konkurentů i vinařského fondu ;-)

Ale dnes ráno byl u nás ředitel vinařství Ramštejn a říkal, že už se těší na víkend. Že když jsme předminulý víkend vyhráli hokej a minulý víkend volby, tak že i tento se do třetice něco stane. Veronika (která se právě moří s růžovou krabicí a růžovým newsletterem) poznamenala, že největším vítězstvím by bylo právě jen to počasí. To byste se divili, jak výsledky našich prodejů neodpovídají našim očekáváním na základě statistik předchozích let. Přesně úplně vedle, zrovna jak ty volby. Nejsem velký hokejový fanoušek, takže jsem si pořádně zahulákal (a následně se zhulákal) až u výsledků voleb.

Oslavil jsem ty domácí volby nejlepším domácím vínem všech dob. Ano, vytáhl jsem Vlašák 07 od Mikrosu ze Železné, ze své zásoby železné a slavnostně popíjel ten grapefruit s medem, ořechy a rukama poskvrněnýma naftovým čmoudem. Zodpovědně prohlašuju, že je to moje nejoblíbenější české víno a už ho neprodáváme, protože už ho nemáme. Kromě jedné poslední lahve, kterou právě dražíme.

A ta dnešní dražba, ta je celá neuvěřitelná. To je jednoznačně nejlepší aukce, co jsme kdy měli...

Vlašák 07, Mikros, Železná - viz výše, jen snad ještě, že se na něm podílel Filip Mlýnek, kterého jsme Vám představili coby současného tvůrce vín vinařství  Volařík. Opravdu je vyprodáno, a ti, o nichž víme, že ještě mají, tak nám ho pro Vás neprodají...

Rulanda bílá 05, Boží muka - také poslední lahev... Vy, co jste s námi dlouho, tak jste mockrát četli ódy na božskou Rulandu... To je ona :-) Poslední. A ta druhá, úplně poslední, zůstává zde v kanclu ;-)

Merlot rosé 08 od Trpělky - šampion všeho a všech. Taky poslední lahev. Veronika ho jasně identifikovala jako nejlepší české růžové všech dob na akci na Míráku, a když pak vyhrálo šampiona ve Vinorevue, tak už bylo vyprodané.

Cabernet Sauvignon rosé 08 - poslední kousek od Mistra růžového, mj. zlatá medaile z Mistrovství světa růžových (Mondial du Rosé)

Merlot od Trpělky - námi milované „lečo“ v nejlepším významu onoho slova. Představte si, jak to zavoní, když na pánev nasypete rajčata a papriky a zamícháte. A když se napijete, najdete i trochu vajíček i klobásky... Nádherný. Jeden z top 10 našich vín, jaká jsem kdy pil. Taky poslední lahev.

Gryllus 2001 - to je to víno, co Špalkovi objevili zapomenuté (a nazrálé) v odlehlém zákoutí svého rozlehlého pískovcového sklepa. Neprodejné, pouze v kolekci Špalkův archiv ZDARMA.

To jsem toho tedy dnes napsal...

tak zase někdy ;-)

Žádné komentáře: