neděle 16. května 2010

VÍNO-TÝDNE: 6 nejprodávanějších v týdnu 10.–16. 5.

Půlka května za námi. Víno-klub byl opět na cestách a opět pro vás připravil lahůdky – krabici Die Rieslingen a šestici nejlepších slovenských vín, která vzešla z hodnocení na dubnové Velké slovenské ochutnávce, Best of… Slovensko. A jako každou neděli přinášíme žebříček šesti nejprodávanějších vín v minulém týdnu.
1. místo – Fragolino / Rocca dei Forti, Itálie
Pokud dobře počítám, pak je toto červené perlivé víno už poosmé na prvním místě! Tekuté jahody do každé rodiny, k sousedům, na pracoviště i do kina!
2. místo – Cépage Rulandské modré rosé 2008 / Nové vinařství
Na druhé příčce se několik týdnu drží suché rosé z Rulandy modré. Pyšní se téměř lososovou barvou, ovocnou vůní se smetanovým podtónem a svěží chutí. Může být vaše s dalšími pěti oblíbenci z roku 2009.
3. místo – Tramín červený výběr z hroznů 2008 / Réva Rakvice, řada Královna Kateřina
Třetí místo patří opět Královně Kateřině. Polosladké plné víno s výrazným aroma růží v medu můžete porovnávat s dalšími Tramíny z kolekce Naše nejlepší… Tramíny červené.
4. místo – Cépage Rulandské šedé 2008 / Nové vinařství
Znovu čtvrté a navíc s 82 body z Víno Revue, takové je Rulandské šedé s minerální až zemitou vůní a minerální až zemitou chutí, kterou otevírají citrusové plody.
5. místo – Cépage Sauvignon 2008 / Nové vinařství
Nové vinařství přede mnou, Nové vinařství za mnou… ;-) Víno světle zelené barvy, s vůní připomínající angrešt a nakládanou zelenou papriku, lehké, výrazné, svěží chuti, takový je Sauvignon 2008.
6. místo – Legér Tramín červený 2008 / Nové vinařství
A top 6 uzavírá zástupce z Nového vinařství. Sladký, ale svěží, částečně zkvašený hroznový mošt z Tramínu červeného. Má velmi nízký obsah alkoholu (4, 4 % obj.) a nejlépe chutná vychlazený s minerálkou a kostkou ledu.

Žádné komentáře: