neděle 9. května 2010

VÍNO-TÝDNE: 6 nejprodávanějších v týdnu 3.–9. 5.


Druhou květnovou neděli večer Prahu zkropila jarní bouřka. Klid před bouří jsem využila k popíjení řádně vychlazeného hroznového moštu z Cabernetu Sauvignon, který příjemně doplnil navinulou chuť rebarbory v ovocno-ořechovém chlebíčku. :-) A co jste pili (a jedli) na Den matek vy?

 
1. místo – Fragolino / Rocca dei Forti, Itálie. Posedmé na prvním místě! Tekuté jahody do každé rodiny, k sousedům i na pracoviště.

2. místo – Cépage Rulandské modré rosé 2008 / Nové vinařství
Druhá příčka beze změny. V roce 2009 patřilo rosé z Nového vinařství mezi tři nejprodávanější moravská vína a i letos má zaděláno na pěkné umístění. Ovocná vůně se smetanovým podtónem, svěží chuť, suché.

3. místo – Tramín červený výběr z hroznů 2008 / Réva Rakvice, řada Královna Kateřina
Na třetí místo usedla již poněkolikáté Královna Kateřina. Prostě když se řekne „růže v medu“, je to Tramín z Rakvic ;-) Voňavou kolekci Naše nejlepší… Tramíny červené už snad ani nemusím představovat…

4. místo – Cépage Rulandské šedé 2008 / Nové vinařství
Minule páté, tentokrát čtvrté: krásné Rulandské šedé s minerální až zemitou vůní a minerální až zemitou chutí, kterou otevírají citrusové plody. Elegantní lahev, etiketa, šik skleněný uzávěr, prostě Nové vinařství!

5. místo – Legér Tramín červený 2008 / Nové vinařství
O stupínek výše poskočil víceméně neobvyklý, ale vám jistě dobře známý svěží, sladký, částečně zkvašený hroznový mošt z Nového vinařství. Tento „ležérní“ Tramín červený má velmi nízký obsah alkoholu (4, 4 % obj.) a v malých dávkách jej mohou popíjet i řidiči či kojící matky.

6. místo – Cabernet Sauvignon pozdní sběr 2007 / Réva Rakvice, řada Gallery
Žebříček nejprodávanějších vín uzavírá suché červené víno z Rakvic: příjemné víno temně červenofialové barvy, s buketem lesního ovoce, který v chuti přechází do černého rybízu a borůvek. Ochutnejte ho s dalšími pěti Cabernety v kolekci Světové cabernety.

Žádné komentáře: