neděle 2. května 2010

VÍNO-TÝDNE: 6 nejprodávanějších v týdnu 26. 4.–2. 5.



Známe to všichni z animovaných filmů: na zdi visí trhací kalendář. Skví se na něm: Neděle 2. 5. A pak, protože si to moc moc moc přeje hlavní postava, se čas začne vracet, jeden list za druhým přilétá zpět – až je v kalendáři o týden méně (Neděle 25. 4.). A toto je můj pocit z prvního květnového top 6 – prostě od minulého týdne žádná změna!


Čas ve Víno-klubu se ale nezastavil ani nevrátil, v pondělí jsme vám představili 44 vín na velké degustaci oblíbeného Nového vinařství, v úterý přinesli novou krásnou ženskou kolekci ke Dni matek, ve středu odtajnili záhadu podivné lahve ;-), čtvrtek byl ve znamení medailových rosé z Cannes a v pátek jsme instantně dekantovali.

Ale zpět k top 6 – i když beze změny, v neděli přece nemůže chybět ;-)

1. místo – Fragolino / Rocca dei Forti, Itálie
Pošesté první! Tekuté jahody do každé rodiny i k sousedům!
2. místo – Cépage Rulandské modré rosé 2008 / Nové vinařství
Druhá příčka – žádná změna. V roce 2009 patřilo toto svěží rosé z Nového vinařství mezi 3 nejprodávanější moravská vína, zařadili jsme jej do 11 krabic, 10 z nich už je definitivně vyprodáno. Prostě chutná :-)
3. místo – Tramín červený výběr z hroznů 2008 / Réva Rakvice, řada Královna Kateřina
Změna na třetím místě? Ano, anebo ne? Ne je správně, svou pozici si pevně drží voňavý polosladký Tramín červený. A krabice Naše nejlepší… Tramíny červené vám doufám už trůní ve sklepě! ;-)
4. místo – Rulandské šedé pozdní sběr 2008 / Vinařství Šilinek
Znovu (podruhé) čtvrté: polosladké Rulandské šedé 2008 v pozdním sběru. Voní po ovoci až medu, v chuti je plné, harmonické, s minerální dochutí.
5. místo – Cépage Rulandské šedé 2008 / Nové vinařství
Znovu (podruhé) páté: suché Pinot gris s minerální, kořenitou až zemitou vůní, chuť je také zemitá a minerální, zpočátku objevíte citrusy.
6. místo – Legér Tramín červený 2008 / Nové vinařství
A Nové vinařství uzavírá žebříček (stejně jako minulý a předminulý týden). Svěží, sladký, částečně zkvašený hroznový mošt z Tramínu červeného s velmi nízkým obsahem alkoholu (4, 4 % obj.). Na degustaci o něj byl velký zájem stejně jako o naprosto nealkoholické hroznové mošty.


Náročné dny jsou za námi. Doufám, že jste byli políbeni pod rozkvetlým stromem a vychutnali si dobrá vínka. Víno-klub vám přeje úspěšný týden a na shledanou zase v neděli! 

Žádné komentáře: