pondělí 24. května 2010

DOČASNÝ NEKROLOG ZA NOVÉ VINAŘSTVÍ

požár Nového Vinařství je bezpochyby ta nejhorší zpráva, která nás za dobu provozování Víno-klubu potkala. To, že jsme si navzájem byli jedněmi z nejdůležitějších obchodních partnerů pramenilo za prvé z podpory našich fanoušků a zákazníků, ale také z odvážné obchodní spolupráce, kterou jsme spolu zahájili. Během této spolupráce jsme se ale také velmi skamarádili a o to víc nás tato událost osobně bolí. Dnes bohužel nedokážeme o moc víc, než Markovi, Luborovi a Michaele, Vilmě a ostatním chlapcům z Nového Vinařství a také panu majiteli vyjádřit morální podporu a účast. Více snad dokáže pojišťovna.

Z několika debat s lidmi z Nového Vinařství vyplývá, že je velká šance, že v tancích pod zemí zůstalo víno uchráněno. A až se toto víno nalahvuje a vrátí se zpět, tak se vrátí i do naší nabídky a to myslím bude největší podpora z Vaší/naší strany.

Prosíme všechny, kdo by spolu s námi chtěli vyjádřit Novému Vinařství účast a podporu a přidat chuti do jejich obnovy, aby tak učinili do komentářů pod tento článek.


Děkujeme za Vaši účast

Radek a Veronika





Přikládáme ještě odhodlanou tiskovou zprávu od Marka Špalka, ředitele Nového vinařství a našeho milého kamaráda, která Vám všem snad přidá trochu optimismu, stejně jako nám:

TISKOVÁ ZPRÁVA

neděle 23. května 2010

Nové Vinařství tragický požár přežije.
„Postavíme nové Nové Vinařství,“ potvrdil jeho ředitel Marek Špalek.

Nečekaně tragická událost postihla v sobotu jedno z nejprestižnějších vinařství v republice. Výrobní budovu Nového Vinařství v Drnholci zasáhl drtivý požář, který zničil téměř veškeré vybavení. Nové Vinařství však tuto katastrofu přežije.

„Shořela nám sice střecha nad hlavou a veškerá technologie, ale to nejcennější Novému Vinařství zůstalo – lidé, myšlenky, nápady a vinice,“ prohlásil bezprostředně po požáru ředitel Nového Vinařství Marek Špalek.

„Již teď je jasné, že na 'Ground Zero' v Drnholci postavíme nové Nové Vinařství. Bude ale jiné. Bude trochu menší, doufám také hezčí, méně hořlavé a více zabezpečené,“ plánuje obnovu Nového Vinařství Marek Špalek. Podle něj není zatím jasné, zda rozsáhlý požár přežilo nějaké víno ve velkých nerezových tancích.

Výše škody bude přesně vyčíslena až v následujících dnech. Podle prvních odhadů však bude činit minimálně 50 milionů korun. Nové Vinařství je naštěstí pojištěno u České pojišťovny a jen díky tomu bude schopné dále pokračovat.

Nové Vinařství bylo založeno v roce 2005 a je považováno za jedno z nejmodernějších vinařství v České republice. Jako první na Moravě zavádělo šroubové a skleněné uzávěry. Pravidelně získává medaile na velkých tuzemských i zahraničních soutěžích a již několik let patří mezi nejvýznamnější moravská vinařství.

Další informace budou k dispozici v průběhu týdne.

16 komentářů:

dlouhan řekl(a)...

Držím palce a přeji stále stejné množství energie!

věrná fanynka řekl(a)...

Držím palce a přeji spoustu sil. Bude to dlouhý boj, ale věřím, že to nové Nové Vinařství bude brzy stát a že bude minimálně tak skvělé, jako bylo doposud.

Unknown řekl(a)...

Přejeme hodně štěstí při novém budování a určitě si rádi budeme na vínečcícch z vinařství dále pochutnávat.
Klára

Joanna řekl(a)...

Je to tragédie, ale moc moc přeji, aby se všechno obnovilo a fungovalo ještě úspěšněji než doteď!!! Držím všechny palce, co mám!!

Pavel Knezourek řekl(a)...

Tak ať se Vám rychle povede postavit nový provoz a doufám, že nějaké víno v tancích přežilo. Co jineho bychom mely pit?

Anonymní řekl(a)...

Přeji pevné nervy, hromadu energie a dostatek finančních prostředků při budování přinejmenším tak zajímavého vinařství, jakým bylo NV doposud. Držte se!

mudra řekl(a)...

ahoj - zdravím do Nového vinařství a držím pěsti!!! Určitě se vše v dobré obrátí - držte se a hodně sil. martin

Unknown řekl(a)...

Moc držíme palce. Jsme Vašimi stálými odběrateli a věříme, že stále zůstaneme. Hodně sil, odhodlání Vám - jak je vidět - nechybí. A to je hlavní !!!
P+J Horníkovi

Anonymní řekl(a)...

Zdravím Nové vinařtví a posílám ze severního Liberce mnoho sil na obnovu, aby to nové NV bylo stejně skvělé, jako bylo to původní.
Lenka

Anonymní řekl(a)...

Zvláštní. Nešťastné.
Hodně sil a neutuchajícího odhodlání, slovy Hermanna Hesse-ho:
"Ještě jednou, než bláznivý svět
zas bude válčit a zabíjet,
nám chce se na hezké věci se dívat
a z radosti o nich písně zpívat."
Jak rádi budeme až znovu Nové bude!
BNB

Unknown řekl(a)...

Jsme s Vámi! Hodně sil a elánu do obnovy!!!

Anonymní řekl(a)...

Vytrvejte ve svém úsilí a naše věrnost vašemu skvělému vínu také vytrvá!!
Luděk

Anonymní řekl(a)...

Víno z Nového Vinařství miluji od samého počátku, takže držím palce při obnově, přeji hodně sil a věřím, že ochutnáme i další ročníky.

Unknown řekl(a)...

Přeji hodně úspěchů při budování nového Nového vinařství

Barbora řekl(a)...

Přeji do nového začátku mnoho sil, spoustu kreativity a energie. Už se těším na nová vína a nové nápady, protože nepochybuji, že z popela povstanete oslnivější než kdy dříve.

Unknown řekl(a)...

Minulou sobotu jsem se chtěla podívat jak dopadl hokej. Vyskočila ma mě zpráva, která mi vehnala do očí slzy. Hokej už mě nezajímal, přemýšlela jsem, jak povzbudit Marka Špalka a jeho kolegy, aby to nevzdali. Nemusela jsem, nadšení lidé se nevzdávají! Věřím vám, myslím na vás a těším se na Nové Nové...