neděle 11. dubna 2010

VÍNO-TÝDNE: 6 nejprodávanějších v týdnu 5.–11. 4.

Uplynulý týden zdál se mi poněkud nešťastným. Nepracovní pondělí mě vyhodilo z rytmu a další dny utekly jako voda. Včera svatba (naštěstí nám počasí přálo, sněžit začalo až dnes ;-)), dnes dohánění pracovních restů a zimní svršky v pohotovosti. Naštěstí se ale některé věci nemění a dávají nám pocit jistoty – jako třeba první příčka v našem žebříčku nejprodávanějších vín! :-)
1. místo – Fragolino / Rocca dei Forti, Itálie
Už potřetí za sebou uhájily zlato italské jahůdkové perličky. Tentokrát vám doporučím objednat toto víno spolu s pěti dalšími nejprodávanějšími zahraničními víny loňského roku.
2. místo – Cépage Frankovka rosé 2008 / Nové vinařství
Pokud stejně jako já nevíte, jakou barvu má oko koroptve, pozorně si prohlédněte toto rosé! Vůně už je typičtější – ovocná s nádechem po mandlích; chuť svěží, se smetanovou dochutí. Suchá Frankovka rosé bodovala v hodnocení časopisu Víno Revue, i proto jsme ji vložili do krabice Best of… Galadegustace 2010.
3. místo – Cépage Rulandské bílé 2007 / Nové Vinařství
Také Rulandské bílé z Nového vinařství bylo velice úspěšné, Víno Revue jí udělila 85 bodů. Více se o tomto žlutozeleném víně s vůní zralého ovoce a chleboviny dočtete na našich Vínovinách a příznivce Pinotů blanc jistě potěší výběr Naše nejlepší… Rulandy bílé.
4. místo – Cépage Rulandské šedé 2008 / Nové Vinařství
Suché bílé Rulandské šedé alias Pinot gris bylo minulý týden třetí, tentokrát místo uvolnilo Rulandskému bílému. Máte-li rádi moderní design, jistě oceníte i minimalistickou etiketu, která je pro Nové Vinařství typická, překvapujícím a velmi praktickým skleněným uzávěrem okouzlíte nejen dámu svého srdce ;-)
5. místo – Diemersfontein Pinotage 2008 / Diemersfontein, JAR
Plné červené víno s proslaveným čokoládovo-kávovým aroma. Masozřavec Radek v něm cítí i uzené maso – možná hlavně proto jej vložil do svého výběru Best of… Radek :-) Ovocitou chuť doprovází kořeněné, skořicové a čokoládové rysy. Znáte lepší víno do aprílového počasí (aneb když je třeba vytáhnout rukavice…)?
6. místo – Cépage Tramín červený 2008 / Nové Vinařství
Minule pátý, dnes šestý, přesto stejně dobrý! Bílý Tramín červený má světle žlutou barvu, výrazná tramínová vůně připomíná odkvétající růže a čerstvé liči. Od vás čtyři a půl hvězdičky, od nás místo mezi šesti nejlepšími Tramíny červenými.
A pár čísel na závěr. Počet zahraničních vín: 2. Počet moravských vín: 4, přičemž všechna jsou z Nového Vinařství. Počet bílých vín: 3. Počet červených vín: 2. Počet růžových vín: 1. Kde při nákupu 6 lahví dostanete celkem 12 výtečných vín? No přece ve Víno-klubu!

Žádné komentáře: