neděle 14. března 2010

VÍNO-TÝDNE: 6 nejprodávanějších v týdnu 8.–14. 3.

Víno-klub dnes slaví, je mu rovný 1 000, slovy jeden tisíc, dnů! :-) Oslavte tu tisícovku společně s námi, ideálně s dobrým vínkem a četbou VÍNA-TÝDNE…

1. místo – Fragolino / Rocca dei Forti
Minulý týden druhé, teď první, až se mi chce napsat: „Všechno je v pořádku, svět se zase točí správným směrem.“ ;-) Perlivé červené Fragolino je prostě miláček a ještě ke všemu de luxe!

2. místo – Rulandské bílé výběr z hroznů 2007 / Vinařství Krist
O stupínek výše postoupil také vpravdě světový Pinot blanc alias Rulandské bílé. Poslechnout si samotného Krista (Tomáše) a přečíst víc o jeho oblíbené odrůdě můžete v našich Vínovinách, ochutnat jeho Rulandu společně s jinými pak můžete v kolekci Naše nejlepší… Rulandy bílé.

3. místo – Cépage Rulandské modré rosé 2008 / Nové Vinařství
Pravidelní čtenáři VÍNA-TÝDNE si možná vybaví, že toto víno obsadilo nejvyšší příčku naší top 6 před 14 dny. V pátek jsme jej vzali na večírek a skleněný uzávěr opět nezklamal a velice zaujal. ;-) Jedno ze tří nejprodávanějších domácích vín roku 2009.

4. místo – Classic Merlot 2008 / Carmen

Chilské víno oceněné časopisem Víno Revue 85 body, od vás 5 hvězdiček a zlatá medaile z Prague Wine Trophy = kolekce Medailová vína. Podlehněte harmonickému vínu jahodové barvy a vůně, plné chuti, sametových taninů a vyrovnané kyselinky…

5. místo − Gewürztraminer pozdní sběr 2007 / Reisten
Tento Gewürztraminer neboli Tramín červený typicky voní po čajové růži a skořici. Jedná se o suché bílé víno, velice plné a extraktivní, které se hodí ke slavnostním příležitostem (třeba k dnešnímu tisícovkovému výročí Víno-klubu :-)).

6. místo – EGO No. 70 – Chardonnay výběr z hroznů 2007 / MVZ
Pod značkou EGO čekejte exkluzivní vína v limitovaném množství, plněné do očíslovaných lahví a balené do lakovaných kartonů. Číslo 70 skrývá krásné ovocné Chardonnay s intenzivní vůní zralých jablek a čerstvých bylinek. Chuť je osvěžující, ovocitá, s jemným aromatem pomerančové kůry.

Jedno perlivé, jedno růžové, jedno červené, tři bílá. Dvě zahraniční, čtyři domácí. 1 000 dnů Víno-klubu, 1 038 fanoušků na Facebooku. Děkujeme vám – a na zdraví!

Žádné komentáře: