pátek 12. února 2010

VÍNO-DNE: Tramín červený výběr z hroznů 2008 / Réva Rakvice, řada Královna Kateřina (jen za 149 Kč)


Také vám s blížícím se Valentýnem končí ve spamu stále více mailů nabízejících Viagru nebo jisté chirurgické úpravy? Já bych si tedy nechala prodloužit maximálně šňůru perel a místo modré tabletky zkusila něco elegantnějšího ;-)

Synonymem pro elegantní víno může být Tramín červený. I když má v názvu „červený“ (podobně jako Veltlínské červené rané), jedná se o bílou moštovou odrůdu, jejíž drobné hrozny mají růžovou barvu, snadno dosahují vysoké cukernatosti a jsou výrazně aromatické. Pro Tramíny je charakteristické aroma čajové růže a kořenitost. Není to typické bílé víno, naopak, hodí se pro zvláštní příležitosti, k dlouhému vychutnávání.

A právě takový je Tramín červený ve výběru z hroznů z roku 2008 z Révy Rakvice. Mnozí z vás ho již znají, minulý týden v naší Top 6 nejprodávanějších vín obsadil šestou příčku.
Je to plné kulaté víno, polosladké, které se ideálně hodí popíjet vychlazené jako aperitiv nebo na závěr (valentýnské) večeře jako digestiv.

Ať už si tedy chcete Tramín červený výběr z hroznů dopřát znovu, nebo naopak poprvé, jistě vás potěší jeho cena – jako VÍNO-DNE může být vaše jen za 149 Kč (zvýhodněná cena platí do 13. února do 15 hodin; běžná cena 159 korun).

Žádné komentáře: