pondělí 15. února 2010

VÍNO-DNE: Sekt Gold cuvée / Jan Petrák (jen za 450 Kč)


Včera večer těsně před půlnocí jsem zapnula televizi. Na internetu jsem se dočetla, že Martina Sáblíková má jistou medaili a že se pojede poslední rozjížďka, tak jsem chtěla vidět aspoň kousíček. Jak to dopadlo, už jistě víte :-) Martině gratulujeme a zlatou olympijskou medaili jsme se rozhodli oslavit i my VÍNEM-DNE.

Zvolili jsme pravý sekt od zakladatele metody champagne u nás, pana Jana Petráka. Po revoluci odjel do kolébky pravého šampaňského – do francouzské Champagne, kde se naučil klasické metodě výroby sektu kvašením v lahvi. Své zkušenosti předával dál a po jeho předčasném skonu firmu převzala jeho dcera Marcela Hříbalová, která v rodinném vinařství v Kobylí pokračuje ve výrobě sektů.

Jan Petrák vyrobil jako první na světě i unikátní „zlatý sekt“ – Gold cuvée s drobounkými šupinkami 24karátového zlata přímo v lahvi.
Barva vína má výrazný a sytý zlatožlutý tón. Vůně je velmi čistá s příjemnou chlebovinkou, dominují jí zelené melouny, suchá tráva a sušené bylinky. V dlouhé dochuti si vychutnáte mírnou hořčinku a ovoce s karamelem. Perlení je velmi jemné, řetízkové.

Plíšky 24karátového zlata, obsažené v sektu Gold cuvée, jsou tenčí než alobal, naprosto antibakteriální a samozřejmě zdraví prospěšné; zlato má velmi pozitivní vliv na psychiku i intelekt a například usměrňuje krevní tlak.

Sekt Gold cuvée byl oceněn zlatou medailí – jak jinak – na výstavě Svátky jara v Paříži v roce 2008. Jako VÍNO-DNE vám jej nabízíme se slevou – jen za 450 korun (běžná cena činí 500 Kč; zvýhodněná cena platí do 16. 2. do 15 hodin).

A pokud chcete být připraveni na další (doufáme zlaté) olympijské medaile našich sportovců, co byste řekli krabici Bublinky de luxe?


PS: Jan Petrák své zkušenosti s výrobou sektu metodou kvašení v lahvi předával dál, mimo jiné i vinařství rodiny Prokešovy Proqin, od níž si můžete objednat svou „denní dávku sektu“ – výborný minisekt Beniamino o objemu 0,12 l.

Žádné komentáře: