úterý 2. února 2010

VÍNO-DNE: Ryzlink vlašský 2008 pozdní sběr / Vinařství Šilinek (pouze za 189 Kč)


Seriál „Vinaři vybírají“ pokračuje i na Hromnice. A protože „na Hromnice o Ryzlinky více“, Jiří Šilinek ze své produkce vyzvedl úplnou novinku, která měla velký úspěch na galadegustaci v Břevnovském klášteře v závěru Prague Wine Weeku – Ryzlink vlašský 2008 pozdní sběr.

Ryzlink vlašský je velmi pozdní bílá odrůda, které vyhovují vápenité půdy, jež najdeme právě ve vinicích pod Pálavou. Na Pálavě je taky hodně sluníčka a hrozny můžou pořádně dozrát, výjimkou nebývají ani výběry z bobulí, takže nakonec je Ryzlink vlašský z Pálavy tak trochu jiný vlašák – „pavlovský vlašák“. :-)

Dnes představovaný Ryzlink vlašský 2008 v pozdním sběru má krásnou intenzivní vůni s aromatem rozkvetlé louky a lučního medu. Chuť je široká s minerální dochutí (to jsou ty vápenité půdy). Hrozny vyzrály na 23,4° (od 24° již hovoříme o výběru z hroznů) – to je to pálavské sluníčko. Zbytkový cukr víno řadí do kategorie polosladké, ovšem kombinace s pikantní kyselinkou dává velmi svěží víno.

Předchůdce tohoto Ryzlinku – Ryzlink vlašský 2007 pozdní sběr – byl u nás hitem loni a hvězdou v Salonu vín České republiky. Ročník 2008 je jeho důstojným nástupcem. Tato naše novinka může být vaše za 199 korun, v rámci VÍNA-DNE jen za 189 Kč! (Nabídka platí do 3. 2. do 15 hodin.)

Jak říká Veronika: „Bez tohoto vína neodjedu na žádnou dovolenou,“ prostě „pavlovský vlašák“ do každého zavazadla!

Žádné komentáře: