neděle 24. ledna 2010

VÍNO-TÝDNE: 6 nejprodávanějších v týdnu 18.–24. 1.


Tento týden jsem s nikým žádné sázky neuzavírala. Hned v úterý mě skolila urputná viróza, která měla přes všechna ta negativa i pozitivní dopad: po letech jsem mohla v klidu sledovat mistrovství Evropy v krasobruslení. Zatímco mnozí z vás v rámci Pražského vinného týdne ochutnávali ta nejlepší vína, já se musela spokojit s čajem s citronem a nějakým tím trojitým toeloopem ;-)
A jak tyto události ovlivnily žebříček šesti nejprodávanějších vín minulého týdne? Inu, jako v krasokorčuľovaní – tatáž jména s malými obměnami…


1. místo – Fragolino / Rocca dei Forti
Tekuté perlivé jahůdky. Pije Fragolino i italská krasobruslařka Carolina Kostnerová, která se stala již potřetí mistryní Evropy? Koupit si jej můžete třeba v krabici Best of… Víno-klub 2009 – De Luxe.



2. místo – Cépage Rulandské modré rosé, 2008 / Nové Vinařství
I v zimě lze pít růžové víno, což dokazuje toto svěží Rulandské modré. Že by už někteří muži mysleli na Valentýna a předzásobili se předem? A protože patří mezi tři nejprodávanější moravská vína loňského roku, najdete jej i v krabici Best of… 2009.


3. místo – Cuvée 2 Larus, 2008 / Nové Vinařství
O jedno místo vpřed poskočilo suché bílé cuvée. Tramín červený, Chardonnay a Sauvignon dávají chuť kompotovaných máslových hrušek. Vy jste Laurus ocenili 4,5 hvězdičkami, my jsme jej vložili do krabice Best of… Nové Vinařství.


4. místo – Cépage Sauvignon, 2008 / Nové Vinařství
Laurus si prohodil pořadí se Sauvignonem. Sauvignon je u nás i ve světě jedna z nejoblíbenějších odrůd – a s krásným skleněným uzávěrem Vino-lok a jednoduchou elegantní etiketou získává nový rozměr. Vezměte jej na večeři k přátelům, neuděláte chybu!


5. místo – Chardonnay, pozdní sběr 2008 / Réva Rakvice, řada Královna Kateřina
Pozor! Překvapení! Tak jako Michal Březina mile překvapil svým 4. místem na ME, tak mile překvapilo Chardonnay z Révy Rakvic, které se probojovalo mezi nejlepší šestici. Polosuché bílé objevíte v krabici Best of… 2009.


6. místo – Cuvée 1 Slunečný vrch, 2006 / Nové Vinařství
Šesté místo si i tento týden udržela kupáž Ryzlinku vlašského a Veltlínského zeleného s výraznou a kořenitou vůní i chutí. Ocenili jste ho pěti hvězdičkami, už tři krabice s ním se vyprodaly a my budeme přemýšlet, s jakými lahůdkami ho seskupíme příště.

Bude poslední lednový týden ve znamení změn, nebo nízké teploty zmrazí pozice našich šampionů? Na shledanou v neděli a úspěšný týden!

Žádné komentáře: