středa 8. července 2009

Dopis mojí dcery zákazníkům Víno-klubu


Některé školy v republice (třeba ta, kam chodí moje dcera) rozdávaly vysvědčení už v pátek 29. 6. Jiné školy (třeba ta, ve které učí moje žena) rozdávaly vysvědčení až 30. 6. Tak se stalo, že jsem naši dceru Radku (ano, jmenuje se po tátovi) vzal na dva dny do kanceláře s tím, že mi bude pomáhat. Bohužel již v pondělí ráno se ukázalo, že bude velmi těžké vymyslet jí smysluplnou práci. Vymysleli jsme to až k večeru, coby náplň na úterní den. Radka napíše namísto Veroniky newsletter našim zákazníkům. Obecně jsme to považoval za dobrý nápad, protože Radka už by pomalu měla začít s počítačem (skončila 3. třídu) a navíc poslední dobou stále opakovala, kdy že už jí konečně zařídím email. Blbé na tom bylo pouze to, že mi tím okupovala počítač a já nemohl dělat nic jiného, než že jsem odešel na jednání.

Věděli jsme, že coby firma trochu riskujeme, když si takto "zahráváme" s trpělivostí a shovívavostí našich zákazníků, nicméně radost mojí dcery ze (aktuálně) 160 pozitivních odpovědí vynahradila veškeré obavy.

Radka to psala asi 2 hodiny v úterý, nasekala spousty chyb, ale myslím, že jinak napsala velmi hezký a příjemný dopis. Protože už ve středu u nás v kanceláři nebyla, tak nedošlo na korektury a my jsme text, tak jak byl, poslali zákazníkům. Včetně všech chyb a překlepů, pro větší autentičnost. Moje žena učitelka by Vám potvrdila, jak těžké je naučit děti mačkat dohromady "shift" a písmenko, tak aby vzniklo velké písmeno...

Reakce zákazníků čtu v tuto chvíli i já, abych odfiltroval případné vulgarity a negativní reakce (aktuálně 3 ze 160) a udělal jsem si jeden zajímavý závěr. My dospělí máme tak nějak potřebu dítě nejdřív pochválit a pak ho hned k tomu trochu "vychovat" např. dávej si pozor na velká písmenka, co ta čeština?, ... atd. A tak, paradoxně, jsem byl jeden z nejshovívavějších čtenářů díla svého dítěte já sám, když se mi po prvním přečtení tohoto dopisu lehce a jenom na chvilku zamlžil zrak...¨



Děkuji všem Vám, co jste dceři zpestřili start prázdnin a prosím buďte shovívaví, pokud odpověď přijde až za dlouho a bude strohá, protože Vám skutečně odpovídá moje dcera a ne paní sekretářka.

1 komentář:

josef Kubíček řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.