sobota 17. května 2008

Valtické vinné trhy 2008

Kdy: pátek 9.5.2008
Co: ochutnávání na 41. Valtických vinných trzích
Kde: Zámek Valtice
Kolik vzorků: cca 15, myslím

Nejlepším zážitkem pro mě byl Dornfelder od Štěpána Maňáka z Žadovic. Zlatý Dornfelder od Čebavu jsem znala o rok starší a letošní vůbec nezklamal :o) Bude mít stejný směr jako jeho předchůdce. Jednoznačným favoritem v Merlotech pro mě byl ten zlatý argentinský, i když jsme se s kolegy ochutnávači shodli na tom, že na výstavě tohoto typu se to úplně nehodí. Ne že bychom mu ubírali tu kvalitu atd., ocenění si jistě zaslouží, ale je to jako jednooký mezi slepými... :o)

Helemese, zahájila jsem popis červenými, které zatím začínám objevovat a na které jsem se obrátila (tedy jen lehce) díky jihoafrické čokoládkové Pinotagi... To jen vsuvka :o)

V bílých mi moc chutna Müller z Moravína a zlatý šeďák od strejdy. Pak byla super strejdova Pálava a Aurelius z valtických sklepů. Strašně moc jsem se těšila na rýňák z Podvorova, ale neuchvátil mě tak jako kdysi... Takže trošku zklamání, ale je fakt, že okolnosti a vůbec celkové naladění má na vnímání vína vlký vliv.

To, co mě zklamalo nebudu uvádět, protože vinaři se mezi sebou nepomouvají, ale to zklamání bylo o to větší, že se jednalo o vysoce bodovaná vína. No, není každý večer posvícení :o( bohužel...

Žádné komentáře: